Егоизмът е черта, която с годините започва да отслабва. Това

...
Егоизмът е черта, която с годините започва да отслабва. Това
Коментари Харесай

10 фотоистории, които ще възстановят вярата ви в човечността

Егоизмът е линия, която с годините стартира да отслабва. Това сочи резултатът от изследване на английски учени. Когато навлязат в Христовата възраст, множеството хора се отърсват от егото си – стартират да отделят повече време за родителите си, бабите и дядовците си, оказват помощ на съседите си и даже отстъпват място на възрастните в публичния превоз.

До този извод учените са стигнали вследствие на анкета, осъществена по поръчка на благотворителната организация „ Пожелай си нещо ”. Авторите на изследването са открили, че с напредването на възрастта човек стартира да демонстрира все по-малко самолюбие във всички сфери на живота и по този начин става по-отворен към решение на непознатите проблеми.

Има хора обаче, за които щастието е равно на това да бъдеш потребен – без значение от възрастта, фамилното или финансово състояние, образованието, пола или обществения статус. Да си в точния миг, на точното място и да направиш тъкмо това, което се надяваш, че в миналото някой ще направи за теб – ето това е нещо, което заслужава удивление.

И, в случай че към този момент си мислите по какъв начин в актуалния свят надали има доста хора, които да дават отговор на сходно изложение, ето 10 фото истории, които ще възстановят вярата ви в човечността.

1. Мъж дава своите обувки на бездомно момиче от Рио де Жанейро.

2. Надпис на химическо почистване в Портланд, щата Орегон, Съединени американски щати: „ Ако сте незает и имате потребност от чисти облекла за изявление, ние ще ви ги почистим БЕЗПЛАТНО “.
3. Християнската общественост в Чикаго се извинява по време на гей церемониал за хомофобското отношение на църквата…
… което е една от главните причини парадът да бъде проведен.


4. Серия фотоси от Норвегия на две момчета, които избавят овца от удавяне в океана.

5. Лекоатлетка от Охайо, Съединени американски щати, се отхвърля от присъединяване си в съревнование. На метри от финала тя взема решение да окаже помощ на потърпевша своя съперничка.


6. Надпис на ресторант от веригата за бързо хранене SubWay: „ Безплатна храна за бездомници, всеки петък от 15 до 17 часа “.

7. По време на митинг в Бразилия генералът, управляващ силите, отговарящи за сигурността, се обръща към стачкуващите с думите: „ Моля ви, не се бийте. Днес е рожденият ми ден. “ А те му отговорят с подарък…


8. Жител на Мелбърн се хвърля в ледената вода, с цел да избави кучето на непозната жена.

9. Пожарникар поставя кислородна маска на коте, което е избавил от пожар в къща.

10. И за край – двама най-хубави другари на люлка.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР