Египетската полиция арестува 21 души, участвали в рядък протест срещу

...
Египетската полиция арестува 21 души, участвали в рядък протест срещу
Коментари Харесай

Протестираш в Кайро – арестуват те!

Египетската полиция арестува 21 души, взели участие в необичаен митинг против изненадващото решение на държавното управление да усили цената на билетите за метрото в Кайро като част от ограниченията за икономии, съобщи Асошиейтед прес.

Повечето от арестите са осъществени в метростанция Хелуан в южното предградие на Кайро. Задържаните са упреквани, че са се пробвали да блокират метростанцията и да спрат трен на метрото. Преди три дни управляващите оповестиха увеличение на билетите за метрото. Увеличението влезе в действие в петък.

Вместо две египетски лири (0,09 евро) за билет, пасажерите към този момент ще заплащат сума, варираща от пропътуваното разстояние - три лири (0,14 евро) за девет станции, пет лири (0,23 евро) за 16 станции и седем лири (0,33 евро) за над 16 станции. Мерките за икономии в Египет са въведени в подмяна на заем от 10 милиарда евро от Международния валутен фонд за възкръсване на стопанската система, заяви Би Ти Ви.

Протестите са необичайност в Египет, откогато бе признат закон, забраняващ всевъзможни събирания, които не са били авансово позволени от министерството на вътрешните работи. Законът бе признат през 2013 година след свалянето на демократично определения президент, ислямиста Мохамед Морси от Абдел Фатах ас Сиси, който по това време бе главнокомандващ на египетските въоръжени сили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР