Ефективният и икономичен дизелов модел Honda Civic 1.6-литров i-DTEC вече

...
Ефективният и икономичен дизелов модел Honda Civic 1.6-литров i-DTEC вече
Коментари Харесай

Дизеловият 9-степенен автоматик на Civic идва в България

Ефективният и пестелив дизелов модел Honda Civic 1.6-литров i-DTEC към този момент е разполагаем с ефикасна деветстепенна автоматизирана трансмисия, способна да реализира впечатляващо ускоряване и междинен разход на гориво от 4,1 л/100 км. Тази скоростна кутия ще се инсталира за всички коли – седан с 4 порти и хечбек с 5 порти. За първи път Honda употребява композиция от дизелов мотор и автоматизирана скоростна кутия на Civic.

С потреблението на обособените предавки, деветстепенната трансмисия има превъзходна успеваемост: доста ниското предавателно число на първа предавка обезпечава безпрепятствено и мощно ускоряване, а високото предавателно число при горните степени обезпечава ниски обороти на мотора по време на пътешестване, което понижава разхода на гориво и шума. Автомобилът с 1.6-литровия i-DTEC и автоматик предлага както динамично шофиране, по този начин и успеваемост, с впечатляващо измежду моделите от същия клас съответствие сред мощ и ползване.

Двигателят има мощ 120 кс (88 кВт) при 4000 об/мин и въртящ миг от 300 Нм при 2000 об/мин. В композиция с деветстепенната автоматизирана скоростна кутия, Civic може да форсира от 0 до 100 км/ч за 11 секунди и да доближи оптималната скорост от 200 км/ч. Той реализира и внушителната спестовност, дадена при комбинирания цикъл на ревизирания тест NEDC. Там новият Civic 1.6 i-DTEC Automatic регистрира ниски излъчвания на CO2 от 108 г/км при седана с 4 порти и 109 г/км при хечбека.



Съотношенията на предавателните цифри в скоростната кутия значи, че автоматиката обезпечава безпрепятствено превключване на предавките и чувство за линейно ускоряване. В взаимозависимост от скоростта на мотора и приложението на дросела, трансмисията може да прескочи и предавки за по-бърза реакция. Например при пренасяне непосредствено от 9-а до 5-а предавка или от 7-а до 4-а предавка, могат да се пропущат една или две степени.



Най-новият 1,6-литров мотор i-DTEC на Honda разполага с ковани стоманени бутала за понижаване на загубите на изстудяване и равнището на търкане сред буталата и цилиндрите. Така се реализира гладко придвижване на буталото и се удължават характерностите на изхабяване на мотора.



Ревизираният турбокомпресор има високоефективен дизайн с променлива геометрия. Неговата работа се управлява от електрониката на автомобила, като се понижава турбо-забавянето и се обезпечава оптимална композиция от мощ при невисок до междинен и висок оборотен диапазон. Енергийната загуба от системата е по-ниска, в сравнение с в предходния i-DTEC, с помощта на новия дизайн на компресора в турбината. Всички тези усъвършенствания способстват за възстановяване на потреблението на гориво спрямо предходното потомство i-DTEC.Новият 1.6 i-DTEC на Honda и е един от първите мотори, които ще бъдат публично изпитани посредством Емисиите при действително шофиране (RDE), с цел да се потвърдят равнищата на NOx и излъчванията на твърди частици. Дизеловият мотор има нова система за конвертиране на NOx (NSC) с по-висока компактност на обработка, която разрешава по-бързо превръщане и понижаване на излъчванията. Филтърът за частици, с фино сребърно покритие в допълнение усъвършенства успеваемостта на изгарянето им, като удължава живота на изпускателната тръба, заради по-малката топлота във филтъра. Хечбекът на Civic с 5 порти се създава в завода на Honda в Суиндън, Англия.

Първите бройки ще бъдат в българските шоурумове на марката при започване на август.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР