Едва ли привържениците на Ливърпул са изпитали каквото и да

...
Едва ли привържениците на Ливърпул са изпитали каквото и да
Коментари Харесай

Юнайтед шампион? Чистката трябва да бъде в огромни мащаби!

Едва ли последователите на Ливърпул са изпитали каквото и да е наслаждение от гледката по какъв начин Манчестър Юнайтед бива затрит от техния комшия Евертън в неделя. Има я единствено обезверената вяра сходно нулево показване някак си да въодушеви реакция в градското дерби с Манчестър Сити в сряда на " Олд Трафорд ". Може пък и това да се случи, въпреки че не бихте заложили дома си: съвсем сега на назначението на Оле Гунар Солскяер за непрекъснато неговите играчи започнаха да се държат, сякаш той е заместващ преподавател в класа им.
 Евертън победи Манчестър Юнайтед с 4:0!
" Карамелите " стопиха лагерите на Юнайтед, четири безответни гола във вратата на " алените дяволи "!

Трета загуба в последните 5 мача в Англия за Солскяер и компания

Поражението от Евертън с 0:4 на " Гудисън Парк " беше петото следващо на открито - най-лошата им поредност от 1981 година насам - и общо шестото за последните осем мача като цяло. Норвежките вестници може и към момента гордо да демонстрират Солскяертабелен - таблицата за класирането след идването му на мястото на уволнения Жозе Моуриньо, само че слънцето през днешния ден свети доста по-малко блестящо спрямо преди.
 Снимка 419400
Източник:

Това, че проблемите на Юнайтед се крият надалеч по-дълбоко от работата на Солскяер, е явно. Клубът не се бе запътил наникъде под управлението на Моуриньо и отровната среда се разпростираше все по-нашироко и по-нашироко. Отстраняването на португалеца беше изцяло рационално решение в опит да се избави нещичко от този плачевен сезон - класиране в Топ 4, поход за Купата на Англия или в Шампионската лига.

" Червените дяволи " фактически се усъвършенстваха в първите седмици под управлението на Солскяер, в които той показва надалеч повече тактически умения спрямо показаното в Кардиф. Това решение - да бъде назначена клубна легенда за краткотраен управител, с цел да укроти нравите и да завоюва малко време с типичната си усмивка - бе евентуално най-хубавото на борда на шефовете на Юнайтед, откогато Алекс Фъргюсън се отдръпна.
 Снимка 417422
Източник:

И всичко това беше разрушено на късчета, когато му бе дадена работата за непрекъснато в края на предишния месец. Това пък беше решение, което илюстрира цялостната липса на футболна експертиза у шефовете, наклонността им да се носят на гребена на вълната на публичното мнение, вместо сами да дефинират курса.

Тези неща станаха явни още в самото начало на стадия на Дейвид Мойс, който бе изцяло не в свои води в клуб от величината на Юнайтед, но шефовете не съумяха да устоят на настояванията на Фъргюсън точно този да е неговият правоприемник. Довеждането на Луис ван Хаал пък би имало смисъл само в случай че беше част от генерална смяна в посоката на опериране на клуба в по-нидерландска линия и в случай че опитният експерт бе просто фигурата, прокарваща пътя на по-млад треньор с сходни правила.
 Снимка 411489
Източник:

Само че, несъмнено, не стана по този начин. Причината е, че това е един ръб, който като че ли си няма особена визия, че футболът като спорт се нуждае от дълготрайно планиране; ръб, който не вижда особена стойност в инфраструктурата, философията или построяването на основи. Вместо това след Ван Гаал пристигна Моуриньо, който може и да бе работил под негово управление в Барселона две десетилетия по-рано, само че който се разпалва и заложи на напълно друг жанр на игра.

Португалецът обаче се вписваше в общата посока на деяние на Юнайтед - скачане за огромните имена, които или са в своя зенит, или към този момент са го минали. Нямаше я експертизата за идентифициране на изгряващите звезди - неуспех, обясняващ частично за какво при всичките многочислени търговски сътрудници единствено те от Топ 6 в Премиър Лийг не оповестиха облага за предходната финансова година. Предвид последствията за йерархията в заплатите, привличането на Алексис Санчес може да се окаже най-скъпоструващото в клубната история.
 Снимка 410178
Източник:

Моментът на назначението на Солскяер за непрекъснат управител също приказва за съществуването на едно реактивно управление, което работи съгласно събитията - прелъщение от резултата на новия ментор, вместо да се изчака да се види дали у него има същинска стойност. Самият норвежец упрекна неприятната физическа кондиция на своите футболисти (те изтичаха 8 км по-малко от Евертън в неделя), което наподобява разумно пояснение. Статистиките на тима във връзка с бягане са неприятни през целия сезон и може би играчите просто са се вдигнали краткотрайно при започване на неговия стадий на пейката, но след това не са били в положение да задържат темпото.

Има обаче и по-дълбоки проблеми във връзка с държанието и фрагментите. Пол Погба и Антони Марсиал западат стремително. Крис Смолинг и Фил Джоунсзаприличват от ден на ден на статуите на лъвове пред Британския музей - позакърпени и ненапълно впечатляващи откъм продължителност, но не там в действителност с цел да пазят. Пътуването до Испания предходната седмица като че имаше злополучния резултат да трансформира Давид де Хеа в Давид де Хеа, който играе за Испания. Фред, изцяло целесъобразно, наподобява учуден от заобикалящия го безпорядък.
 Пол Погба персонално изискал трансфер в Реал (Мадрид)
Погба персонално изискал трансфер в Реал (Мадрид)

През този сезон французинът има 43 мача за Юнайтед, в които е вкарал 16 гола и е дал 11 асистенции

Като изключим Маркъс Рашфорд, макар че в последно време даже и той е надалеч от задачата, има ли един-единствен състезател, който почитателите на Юнайтед биха били същински разочаровани да изгубят? Може би това е ненапълно отбрана за Моуриньо, при все това би било по-лесно да му съчувстваш, в случай че той не бе виновен за най-малко няколко от прехвърлянията и в случай че не бе отчуждил много от гениите на свое разположение. Само тъй като ти е раздадена неприятна ръка не значи, че е невероятно и ти да я изиграеш неприятно на собствен ред.
 Снимка 410034
Източник:

Нужната чистка е в големи мащаби . Може да се окаже, че няма треньор в международния футбол с нужния опит да реализира сходна гражданска война. Може ли Солскяер да го стори? Възможно е, но напиращият най-силно въпрос в този момент е този: в случай че не бе му даден постът за непрекъснато преди един месец, щеше ли Ед Уудуърд при развиването на обстановката да го стори след края на сезона? И щяха ли да желаят това и почитателите?

Единствената светлина в тунела за последователите на Юнайтед е, че актуалното безхаберие на техния обичан тим най-малко може да спре Ливърпул да завоюва купата.
 Бербо се видя с Оле, поговориха си за предишното, сегашното и бъдещето
Бербо се видя с Оле, поговориха си за предишното, сегашното и бъдещето

Похвали се във " Facebook "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР