Едва ли има някой, който не е чувал за това

...
Едва ли има някой, който не е чувал за това
Коментари Харесай

Здрав дух и здраво тяло с шоколадова терапия

Едва ли има някой, който не е чувал за това спа прелъщение наречено " Шоколадова терапия ". Но въпреки всичко ще ви разкажем по-подробно какво съставлява и защо оказва помощ. 

Ако се чувствате прочувствено отпаднали и уплашени, късче шоколад може да ви накара мигновенно да се почувствате по-добре. Не единствено има страховит усет, само че и доста изгоди, когато се ползва върху тялото или лицето. Да, този прелестен демон е необикновено наслаждение за Вашата кожа, защото й придава тонус, издръжливост и зарево. Шоколадът като цяло (особено тъмния), се създава от какаови зърна. Те са богати на полифеноли и флавоноиди, мощни антиоксиданти, който пазят кожата, усилват притока на кръв към клетките, поддържат хидратирането и еластичността на кожата. Така че, несъмнено можете да се наслаждавате и по едно и също време да ``лекувате`` лицето и тялото си с шоколадова маска за лице или шоколадов бутер за тяло, с цел да получите гладка, витална и здрава кожа.

Поговорихме за какаовите зърна, да си спомним в резюме и за няколко от изгодите на какаовото масло за кожата.

Какаовото масло, а и самото какао са богати на ненаситени мастни киселини и витамини, които подтикват синтеза на колаген и еластин в кожата и контролират обменните процеси. Какаовото масло прелестно омекотява, подмладява и възстановява изгубения искра и гладкост на кожата.Подхранва в дълбочина и основава натурален безоблачен филтър.

Но през днешния ден ще отделим повече време с цел да разкрием изгодите на шоколада в грижата за кожата на лицето и тялото.

Ползи на шоколадовата терапия за здравето на кожата

Хидратира, тонизира и омекотява кожата.

Благодарение на изобилието от потребни субстанции в състава на шоколада - витамин A, витамин Е, танини, кофеин и полифеноли се възвръщат клетъчните мембрани,  кожата още веднъж наподобява овлажнена и тонизирана. Ако имате суха кожа, тогава шоколадовата терапия за лице и тяло е наложителна, защото тя обезпечава влага на клетките и ги поддържа хидратирани за по-дълго време, което прави кожата да наподобява свежа и здрава.

Защита на кожата от нездравословните фактори на околната среда.

Както споменахме по-рано, вкусните шоколадови изкушения са направени от какаови зърна, а те съдържат огромни количества антиоксиданти, които обезпечават спомагателна отбрана на кожата от нездравословните ултравиолетови лъчи на слънцето, замърсяването на околната среда, неприятно време и така нататък Антиоксидантите обезвреждат свободните радикали, които отрицателно въздействат върху клетките на нашата кожа.

Доставя спомагателни хранителни субстанции на кожата.

Шоколадовата терапия за лице и тяло, обезпечава спомагателни хранителни субстанции, тъй като съдържа разнообразни витамини и минерали, които са от значително значение за младостта на кожата. Подпомага възобновяване на клетките и усилва плътността й.

Подмладява кожата.

Както знаем, стареенето е натурален развой и всички рано или късно се сблъскват с тази смяна. Бръчките са един от  признаците й. Всички знаем, че не можем да останем постоянно млади, само че можем да забавим процеса, като ‘‘поглезим‘‘ лицето и кожата си.

Така ще имате голямото наслаждение “да качите “ няколко калории върху кожата си, без да се отразяват на фигурата Ви. Шоколадът съдържа съставни елементи, които по натурален метод спомагат за подмладяването на кожата, придават и зарево и обаятелен юношески тип.

Сега всичко това звучи отлично, нали!?

Тъмна, кадифена и ароматна, маската за лице с шоколад е наслаждение за кожата и сетивата, които освен усъвършенства положението на лицето, само че и повдига настроението. Поглезете се с това релаксиращо прелъщение за хидратиран и подмладен външен тип. 

 И бутера за тяло, с мирис на шоколад, който предизвика отделянето на ендорфин, усъвършенства настроението ни и ни насища с хормони на насладата.

Шоколадовия бутер за тяло не се яде, колкото и да е изкушаващо – просто да си кажем. Кремообразното крем - масло овлажнява и изглажда кожата, нежно се разтапя по нея с цел да я остави мека и подхранена. 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР