Едва 14 минути продължи първото заседание продължи първото заседание на

...
Едва 14 минути продължи първото заседание продължи първото заседание на
Коментари Харесай

Комисията за имунитетите не събра кворум, работи едва 14 минути

Едва 14 минути продължи първото съвещание продължи първото съвещание на комисията по имунитетите в Народното събрание. Тя се събра за първи път, само че не събра нужния кворум и бе закрита, оповестяват от „ 24 часа “.

Само петима депутати пристигнаха – Рая Назарян от ГЕРБ, Димитър Найденов и Никола Минчев от ПП-ДБ, Николай Дренчев от „ Възраждане “ и председателстващият Хамид Хамид от Движение за права и свободи. Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ не излъчиха свои представители.

Първоначално, депутатите не можаха да се схванат има ли кворум, или няма. Според решението на Народното събрание за основаването на комисията, тя би трябвало да се състои от 12 души – по двама от всяка парламентарна група. На процедура обаче определените са осем, защото две от парламентарните групи не излъчиха свои хора в нея.

Никола Минчев застъпи тезата, че има, защото на процедура комисията се състои от осем индивида. Хамид обаче не се съгласи – съгласно решението на Народно събрание би трябвало да са 12. Според него съвещанието би трябвало да се гледа и при закрити врата.

За водещ на съвещанието Хамид е бил посочен от ръководителя на Народно събрание Росен Желязков, защото Народното събрание не можа да се разбере за подобен. Депутатът на Движение за права и свободи ще изиска от Желязков да изпрати питане до наблюдаващите прокурори по делата на депутатите с поискани имунитети дали съвещанията на комисиите ще бъдат открити или закрити, защото това може да повлияе на следствията.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР