Едрият петролен бизнес се възмути от предложението на правителството през

...
Едрият петролен бизнес се възмути от предложението на правителството през
Коментари Харесай

Нефтохим скочи срещу план за скоростно раздробяване на данъчните му складове

Едрият петролен бизнес се възмути от предлагането на държавното управление през поправките за закона за здравето, налагащи се поради ковид, да се създадат промени в закона за данъчните хранилища, които форсират въвеждането на видеонаблюдение в тези пространства и раздробяването им, което визира директно петролната рафинерия " Лукойл Нефтохим Бургас ".

Промените бяха импортирани от държавното управление на 5 май по познатия от години метод – посредством преходните и заключителните разпореждания на закона за здравето, без разискване с бизнеса и без стопански разбор за нужните вложения за осъществяването на условията и какъв ще резултатът върху пазара на горива.

Предвижда се те да бъдат гласувани на 8 май в пленарна зала.

Още уреди, лицензи и обезпечения

Според предложенията към този момент не може един данъчен склад да обгръща нефтопродуктопровод и свързана/присъединена към него повече от една база/обект за депозиране и/или произвеждане на енергийни артикули. Всеки обект би трябвало да се лицензира като обособен данъчен склад и да се оборудва с камери за видеонаблюдение в период от един месец след влизането на поправката. Отделно се дават обезпечения за всеки от новите данъчни хранилища, дължимо преди издаването на лицензите им, а наличностите в подлежащите на регистрация раздробени хранилища се разказват и записват в електронни документи и не се освобождават за ползване до връчване на лицензите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР