Едновременното унищожаване на три тръби от системата Nord Stream, според

...
Едновременното унищожаване на три тръби от системата Nord Stream, според
Коментари Харесай

Изстрел в главата на Германия! Взривяването на Северните потоци като подготовка за фашизация на Европа

Едновременното заличаване на три тръби от системата Nord Stream, съгласно изказването на ръководещата компания Nordstream, е „ невиждано събитие “. Но надали ненадейно, като се има поради, че след референдумите в освободените територии и частичната готовност в Русия, груповият Запад нямаше по какъв начин да не вдигне залозите.

Въпреки че резултатите от следствието ще лишават доста време, в тази мътна история е целесъобразно да се изхожда от римския принцип cui prodest, когато се търси виновникът. Кой има изгода?

Вярвам на откровения зов на душата на безпристрастния русофоб Радослав (Радек) Сикорски, някогашен министър на външните работи на Полша. Той не можа да устои да приказва в Twitter: „ Благодаря, Съединени американски щати “ ( Thank you, USA). Думите на признателност са подкрепени от логичност. Радек, нормално заобикаляйки въпроса дали е убивал руски бойци в Афганистан, се радваше, че Газпром в този момент има единствено два тръбопровода за доставка на въглеводороди до Европа - през Украйна и Полша. „ Както споделяме в Полша, дреболия, само че въпреки всичко прелестно “, иронизира той.

Заслужава да се добави, че полският радикал има основателна причина да бъде благополучен. Сега Германия купува повече природен газ от Полша, а не противоположното. Освен това на 1 октомври се пуска в употреба Baltic Pipe, която ще изпомпва 10 милиарда кубически метра до поляците от Норвегия.

Вярно е, че реакцията на това самопризнание на политик с тесни връзки в кръговете на Демократическата партия в Съединени американски щати надали ще достави наслаждение на Сикорски и най-много на клиентите и изпълнителите на взривяването на газопровода.

Представителят на съветското външно министерство Мария Захарова обърна внимание на обстоятелството, че туитът на полския политик съдържа „ публично изказване за терористичната офанзива “. А 45-ият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп в профила си в обществената мрежа On Truth Social се разтревожи: „ Това е в действителност съществено! »

Сериозно, незаконната диря води до Вашингтон. На 7 февруари президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи обществено, че в случай че стартира война сред Русия и Украйна, тогава към този момент няма да има Северен поток 2. „ Ще сложим завършек на това “. На един доверчив, както се оказва в този момент, въпрос на публицист по какъв начин е допустимо това, откакто газопроводът е под немски надзор, главнокомандващият Байдън сподели: „ Обещавам, че можем да го създадем “.

Куцаща логичност

Опитът да се наложи версията в медиите и обществените мрежи, че Москва сякаш е провела подводен гърмеж, с цел да „ накаже Полша “ за смяна на ориентацията и избора на норвежки газ, не устоя на рецензия.

Първо, президентът Владимир Путин неведнъж е приказвал от разнообразни високи трибуни в прав текст, че е задоволително европейците да сертифицират и пуснат „ Северен поток 2 “ и тогава дефицитът на гориво ще изчезне и енергийната рецесия ще се изчерпи. Москва е подготвена, както постоянно през последния половин век, да доставя своите съседи, даже недружелюбни, с природен газ от своите подземни източници.

Терористичната офанзива, довела до приключването на газ, е „ огромен проблем за нас “, разяснява Дмитрий Песков, прессекретар на съветския президент. „ Този газ коства доста пари, а в този момент просто изтича във въздуха. “

„ Теоретично “, според умозаключението на RND, „ Украйна може да се интересува от това, само че в този момент има други проблеми, също така се смяташе, че газът няма да тече по тези тръбопроводи до края на войната. Русия също е под съмнение, макар че по този метод ще се лиши от пространство за маневри, което не би било доста разумно.

Второ , догатката, че по този метод Газпром провежда сублимация на така и така високите цени на спот пазара, е доста несигурно. Наистина, новината за случая в балтийските води докара до повишаване на газа с над 400 $ единствено за една сесия - цената на хиляда кубически метра надвиши 2100 $. Най-голямата енергийна компания в Русия обаче също неведнъж е обяснявала, че прекомерно високата цена не е в нейни ползи, защото тя стеснява кръга от евентуални купувачи.

Освен това групата Газпром към този момент се усеща финансово сигурна. Току-що оповестената статистика демонстрира: EBITDA за първата половина на годината възлиза на 3,052 трилиона рубли, което е повече от два пъти повече от цената за първата половина на 2021 година и е нов исторически връх. А чистата облага доближи 2,514 трилиона рубли, което е повече от общата облага за предходните две календарни години.

Трето , четец на Welt твърди: „ Невъзможно е сходна офанзива да остане незабелязана по време на огромни маневри на НАТО в Балтийско море. Всички подслушващи устройства са включени. " Така че „ изцяло вероятната “ (highly likely версия, че и тук не е минало без Петров и Боширов, просто вони на гнило.

Да чакаме ли отговор в жанр око за око? Едва ли. Така Дан Сабаг от ляво-либералния лондонски Guardian заключава в публикация под заглавие „ Аналитика “: ”... концепцията, че Москва ще се осмели да се ускори, като се насочи към западните подводни тръбопроводи и кабели в Балтийско море и другаде остава сложна за поверие “.

Въпреки това залозите в хибридната експанзия на Съединени американски щати и Англия са нараснали. Страните от англосаксонската ос започнаха да унищожават инфраструктурни уреди в енергетиката и по този начин минаха следващата алена линия във войната против Русия, Европейски Съюз и в това време Китай, който не печели от обедняването на Европа като максимален групов покупател на най-широката гама от артикули, създадени в тази работилница в света.

Берлин досеща ли се или още не?

В търсене на облагодетелстваните и жертвите на подводната терористична офанзива китайският публицист Лиу Хонг, заместник-главен редактор на списание Global на Xinhua, отбелязва, че Германия е главната жертва, защото тя явно е заинтригувана от обновяване на доставките на съветски газ " след края на спора в Украйна “. Сега тя " губи най - доста от случая ".

Както и да въртиш, излаз просто няма. Ноемврийските фючърси на природния газ скочиха едновременно до 2,4 хиляди $ за хиляда кубически метра (еднократно нарастване от 9%). За да обезпечи резистентен импорт, Европа не може да разчита нито на американски, нито на катарски LNG.

Необходимо е или да се възвърне преносът на газа на Газпром през Полша, което е повече от проблематично на фона на нахалната русофобска позиция на Варшава. Или да се усили изпомпването през украинската ГТС, което също е нереалистично, като се има поради, че тъкмо в този миг (какво съвпадане!) Киев се ангажира да съди Газпром.

Полето за маневриране в Берлин се стесни до размера на курфюрство-джудже. Неслучайно немското държавно управление, обявявайки началото на особено следствие, означи, че преглежда случая само като целеустремен бойкот.

Предварителните прогнози наподобяват мрачни. Отстраняването на вредите ще отнеме не седмици, а месеци или даже повече. Това значи, че немската стопанска система и семействата не могат да разчитат на съветски природен газ. Енергийният стълбове, върху които се крепеше осъществената немска фантазия, се разклатиха.

Немски маркови, известни корпорации към този момент гласоподават с краката си. В американския щат Оклахома за малко време са регистрирани директни вложения в размер на 300 милиона $, пристигнали от над 60 немски компании. Сред тях са Lufthansa, ‎Aldi, ‎Fresenius и ‎Siemens.

През март Mercedes-Benz започва производството в своя цех за акумулатори в Алабама. През юни автомобилният колос Volkswagen сътвори лаборатория за акумулатори в Тенеси. През идващите пет години " националният автомобил " има намерение да влага в производството си тук - под американска пълномощия - над 7 милиарда $. Химиците не остават по-назад. Фармацевтичната империя Bayer влага 100 милиона $ в нов биотехнологичен център в Масачузетс. Друг сътрудник от сектора, BASF, разкри проекти да влага 25 милиарда $ в Съединени американски щати през идващите четири години.

Тръгне ли отнякъде, ще дойде другаде. Бизнесът, като водата, ще откри дупка. Разбират ли това внукът на генерала от SS, канцлерът Олаф Шолц, неговите приятели от ръководещата партия и екологичните фундаменталисти от съюзническата Зелена партия?

Германия я хвърлят назад в кафявото минало

Съединените щати, блокирайки постоянното доставяне на немската стопанска система с на ниска цена (в съпоставяне с настоящите цени на енергийните борси) сибирски природен газ, блокирайки санкционните бариери, наложени против Русия, стартираха процеса на деиндустриализация на този приет локомотив на интеграционния развой в Европейския съюз.

Пътьом американците примамват в своя пълномощия локалните първенци на металургичната, химическата, автомобилната и машиностроителната и други софтуерни промишлености, върху които се гради освен икономическата мощност, само че и материалното и финансовото богатство на повече от 80 милиона германци.

Благосъстоянието от своя страна се трансформира в психически комфорт, нещо като „ възприятие на убеденост в бъдещето “. Това гарантираше политическа непоклатимост в страна, която в продължение на 100 и петдесет години по едно и също време гладуваше и се бореше, породи грозния феномен на фашизма, приключил със съдилища за актове на геноцид и мизантропска идеология и по-късно се закле, най-малко официално, приемайки мотото „ в никакъв случай повече “.

Днес пораждат основателни страхове: ще бъдат ли германците принудени да повярват, че би трябвало и „ могат да повторят “?..

Причината е, че американската и транснационалната неолиберална олигархия преследват по едно и също време няколко стратегически цели на европейския спектакъл на военни дейности. В допълнение към желанието да се отслаби колкото е допустимо повече и, в случай че е допустимо, да се разчлени Русия, което не беше допустимо при започване на 90-те години, има и втора цел, която към този момент не е огромна загадка. Задачата е да се трансформира един съперник, както Германия, по този начин и Европейският съюз като цяло, във второразреден дисциплиниран васал.

Тази задача ще бъде осъществена, наподобява, към този момент в кратковременен и средносрочен проект. Но това е единствено върхът на айсберга.

В Германия, която ще загуби забележителна част от индустриалния си капацитет, ще се образува сериозна маса от безработни. А понижената данъчна основа няма да може да поддържа непрестанно възходящата надстройка, в която се изливат подвластни - пенсиониращи се жители с опция да живеят по-дълго от далечните си предшественици.

Намаляването на държавния къс за систематизиране ще се изостри от недоволството на безработните мигранти с друга културна и конфесионална ориентировка от тази на коренното население. А непокорните мургави гастарбайтери могат да се трансфорат в тарана, който ще опустоши и стъпче блаженото блаженство на едно добре охранено общество.

Какво тогава? Търсейки отбрана от разрастващата се злина, бюргерите ще се втурнат към популистки политици, които оферират елементарни решения на всички комплицирани проблеми. И най-търсените, както се е случвало нееднократно в предишното, ще бъдат не десните, а ултрадесните. В последното, в изискванията на суматоха и помътняване на мозъците, това, което един австрийски психолог назова " паметта на фамилията ", може да се надигне.

Ако до този миг зависимостта на остатъчната стопанска система, някогашна водеща мощ на Стария свят, ще бъде в робство от доставките на американски шистов газ и нефт, в случай че районният комитет във Вашингтон - като " жест на благосклонност " - ще стартира нов проект на Маршал за изкупуване на останалите лакомства от промишлеността и услугите, тогава Германия най-сетне ще загуби дефинитивно своя суверенитет.

Съответно способността на Съединени американски щати да манипулират немската политическа класа, която е изгубила доверието на елементарните жители, и даже непосредствено да ръководят висши чиновници, да не приказваме за своите сътрудници на въздействие, ще нарасне непропорционално.

В този случай историята може, за жалост, да се повтори. Не като фарс, а като безспорна покруса. Защото след Полша, която през днешния ден се вълнува и подстрекава, като военен мелез, тъй че да е подготвена да замести Украйна на фронта, Германия, измъчвана от вътрешни несъгласия, затънала в угодничеството на обеднялия пролетариат и неподатливите непознати мигранти, ще бъдат изпратени на война против Русия.

Този многоетапен сюжет може да наподобява химеричен. С течение на времето обаче доста теории на конспирацията (да вземем най-малко английската диря в убийството на император Павел I и Григорий Распутин) се оказаха, уви, правилни.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР