Едночасово преустановяване на полетите и хаос на летището във Венеция,

...
Едночасово преустановяване на полетите и хаос на летището във Венеция,
Коментари Харесай

Затвориха летището във Венеция заради опасност за авиацията

Едночасово прекратяване на полетите и безпорядък на летището във Венеция, а повода са чайки, предава Си Ен Ен.

Летище „ Марко Поло “ във Венеция, ситуирано на север от града, е петото най-натоварено летище в Италия и най-голямото в северната част на страната отвън региона на Милано.

Комуникацията е била основна през вековете - от пощенска система на Чингис хан до мигновените известия, които изпращаме през днешния ден

В петък заран се наложи полетите сред 9:54 часа и 10:45 ч. да бъдат спрени, откакто ято чайки се събра в края на пистата.

Чайка на летище Снимка: iStock

Двадесет идващи полета бяха пренасочени към други летища в Северна Италия - към Тревизо, Верона, Триест и Милано.

Видът сега е в подем и той има нужда от витална територия

За да се оправи с казуса, компанията, ръководеща летището, задейства общоприетата си процедура за битка с чайките.

На място идва соколар, който пуска хищната птица, с цел да разпръсне ятото от към 200 чайки. Използвани са и „ щадящи фауната акустични възпиращи средства “, се показва в изказване на летището. Соколът съумява да се оправи със обстановката и летището се връща към естествената си работа към 11:20 часа.

Чайка във Венеция Снимка: iStock

Венеция не е единственото летище в региона, което има непрекъснат соколар, защото ятата птици могат да бъдат рискови за самолетите.

Известната паника „ конфликт с птица “, може да докара до повреди в мотора и даже произшествия. Пример за това е съдбовната злополука през 1960 година на полет 375, излитащ от Бостън, Съединени американски щати.

Може би най-известният случай със конфликт с птици е полетът на US Airways, останал в историята като „ чудото на Хъдсън “ през 2009 година Самолетът удари ято канадски гъски при политане и екипажът беше заставен да направи спешно кацане на река Хъдсън.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР