Едно от обясненията ми за руската пропаганда у нас е,

...
Едно от обясненията ми за руската пропаганда у нас е,
Коментари Харесай

Тагарев: Историята ни е писана под диктовката на Кремъл, а не знаем за Списаревски

" Едно от обясненията ми за съветската агитация у нас е, че ние не познаваме личната си история. Учим я по метод, който е писан в огромната си част под диктовката на Кремъл или непосредствено от Кремъл. Трябва да познаваме по-добре личната си история. Имаме доста събития и достижения, с които би трябвало да се гордеем. Много от тях не подхождат на ползите на Кремъл и надлежно са забравени от хората, не се преподават, не са известни на огромна част от българския народ ".

Така военният министър Тодор Тагарев обясни пред публицисти предлагането си учебниците по история, медиите и обществените мрежи да се прегледат за съветска агитация.

За това той заприказва в свое изявление от предходната седмица в спорен формат на Атлантическия съвет в Съединени американски щати.

Той даде образец за Димитър Списаревски като го дефинира като заслужен български офицер, дал живота си, защитавайки София от бомбардировки.

,,В България се приказва за някой си Альоша, който в никакъв случай не е воювал в България, това е измисления воин, натрапен от съветската агитация в България``, уточни той.

В Съединени американски щати той се е срещнал със заместник-министъра на защитата, представители на Държавния департамент, Съвета по национална сигурност към Белия дом, Агенцията по отбранително съдействие, с компании, неправителствени организации и университети.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР