Едно от най-ценните човешки качества е толерантността между различните етноси,

...
Едно от най-ценните човешки качества е толерантността между различните етноси,
Коментари Харесай

Йотова: Трябва да сме непримирими към ксенофобията и езика на омразата

„ Едно от най-ценните човешки качества е толерантността сред другите етноси, желанието да окажеш помощ на всеки, който има потребност от теб, да подадеш ръка. Това е огромното обръщение на всички генерации, минали през построяването и развиването на читалище „ Емил Шекерджийски – 1919 “. В тяхно име и поради децата ни наш дълг е да отстояваме този завет. “ Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на честването на 100-годишния празник на Народно читалище „ Емил Шекерджийски – 1919 “ в Еврейския културен дом в София.
Илияна Йотова акцентира дългата и нелека история на читалището, което макар че два пъти е затваряно, тъй като е еврейски културен център, е съумяло да устои на времето и да се трансформира в мощно средище на нематериалност, просвета и развиване.
 
 Илияна Йотова пресцентър, Президенството

 
„ Нерешени международни проблеми още веднъж ни връщат към едни от най-мрачните страници от историята. Свидетели сме на ксенофобия, разделяне, език на омразата, антисемитизъм. Трябва да сме непримирими към всичко това “, посочи вицепрезидентът.
 
За дейната му активност Илияна Йотова удостои читалище „ Емил Шекерджийски – 1919 “ с ръководител Мориц Машиах с почетния плакет на вицепрезидента.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР