Едно от най-паметните издания на джаз фестивала в Пловдив завърши

...
Едно от най-паметните издания на джаз фестивала в Пловдив завърши
Коментари Харесай

Паметно издание на Пловдив джаз фест

Едно от най-паметните издания на джаз фестивала в Пловдив приключи нощес. Изминалите четири дни под тепетата гостуваха ред международни музиканти.

Пловдив

Ценители от всички краища на страната пристигнаха на „ Пловдив джаз фест ", с цел да видят и чуят Джошуа Редман, едно от епохалните имена в музиката през днешния ден.
Джошуа Редман: Толкова съм благополучен, че мога да върша точно това, което върша. Без значение какъв брой е мъчно всичко отвън музиката. Когато съм на сцената за 75 или за 90 минути всяка вечер с превъзходни музиканти, да изсвирвам музиката, която обичам и да я изсвирвам за хората, няма нищо по-хубаво от това, не бих го сменил за нищо на света.
Сред звездните посетители тази година беше още пианистът и образен актьор Джейсън Моран, който направи несравним трибют на своя идол Телониъс Монк, дружно с още седем изключителни музиканти от Ню Йорк.

Най-емоционалният концерт бе на Дони Макаслин, с който легендата Дейвид Бауи си сътрудничи за своя финален албум.

Дони Макаслин: Дейвид работеше взаимно с Мария Шнайдер, както е известно. А аз съм свирил с нейната група дълги години. Мария е пуснала на Дейвид мой запис и му е предложила да направи план с мен и моята група. Веднъж двамата пристигнаха на наше клубно присъединяване. Скоро по-късно получих имейл от Дейвид Бауи с покана за взаимна работа.
В петък вечер артистичният шеф на фестивала Мирослава Кацарова връчи специфична премия посмъртно на певицата Андрония Попова, когато на сцената бяха някои от най-близките й креативен спътници. Снощи бе разгласен и фестивалният приз за повсеместен принос в джаза. Негов притежател е създателят на именитата група „ Бели, зелени и червени " Веселин Николов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР