Едно от гейм студиата, които в последните години следва перфектна

...
Едно от гейм студиата, които в последните години следва перфектна
Коментари Харесай

Capcom иска да вдъхне нов живот и на други стари Resident Evil игри

Едно от гейм студиата, които в последните години следва съвършена тактика е Capcom. Комбинацията от издаването на модифицирани версии на остарели издания на Resident Evil, съчетано с публикуването на нови игри от сериите притеглят, както нови фенове на поредицата, по този начин и хора, които са решили да си напомнят своите обичани игри с нова визия и на нов хардуер. И японското студио не има намерение да прекъсва възприетата от него идея. В изявление за японския уебсайт Game Watch, ветеранът в редиците на Capcom и продуцент на модифицираните версии на Resident Evil 2 и Resident Evil 4 Йошияки Хирабаяши споделя, че компанията ще продължи да прави това, което и сега, като повода са точно геймърите и засиления им интерес, както към тези нови версии на остарели игри, по този начин и към най-новите заглавия от поредицата.

„ За нас, в качеството ни на хора, които обичат предишните заглавия, сме доста щастливи, че хората могат да играят игрите. И това е повода ние да продължим да вършим това “, изяснява той.

Какво обаче крият в ръкава си Capcom, Хирабаяши не желае да издава. Това лято в общественото пространство се завъртя слуха, че идващият Resident Evil ще излезе през 2025, а анонсът му ще бъде изработен през идната година. За страдание няма и никаква изясненост във връзка с това какво може да се чака по отношение на римейк версиите на архивните заглавия. През юни самите Capcom разгласиха открита анкета за това какво желаят хората да видят като идващ римейк. Някои спекулират, че това ще е Resident Evil 5, което е разумно поради страхотните продажби на играта. Със своите над 13 000 000 продадени копия до предходната година, RE5 звучи като логически избор. Може ли да забележим нова версия на първия Resident Evil? И такива клюки се завъртяха в Интернет, само че всичко е в областта на спекулациите. През есента на предходната година Хирабаяши разяснява въпрос за Code – Veronica, като съобщи, че Capcom нямат проекти за римейк на играта, тъй че тя по-скоро отпада. Бъдещето ще покаже.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР