Едно от дългоочакваните бизнес събития - Наука за бизнес, организирано

...
Едно от дългоочакваните бизнес събития - Наука за бизнес, организирано
Коментари Харесай

Форумът Наука за бизнес представя прототип на ваксината на БАН

Едно от дълго чаканите бизнес събития - " Наука за бизнес ", проведено от Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП) и от Българската академия на науките (БАН), се завръща напълно онлайн след отлагането му през 2020 година поради пандемията от Covid-19.

Форумът ще покаже през днешния ден най-интересните разработки на Българска академия на науките, подготвени да се трансфорат в сполучлив бизнес, оповестиха от Академията.

Акценти на форума са разработка на PCR китове за детекция на патогени, първообраз на ваксина за Covid-19, както и портативно устройство за изсъхнало обеззаразяване на въздуха от вируси и бактерии.

Участниците ще имат опцията да схванат повече за създадената у нас биокерамика, направена по технология, употребена на Международната галактическа станция. Ще има и проява на робот.

С редица презентации събитието ще покаже най-интересните планове на Българска академия на науките за оптимизация на индустриалните задания, за 3D цифровизация, за енергийна успеваемост, водородни технологии, екология, електро- и топлопроизводство, за предпазване на сила, за медицина, вирусология, фармацевтична индустрия, за лозарство, винарство и доста други планове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР