Едно наум е рубрика на Дневник, в която публикуваме прессъобщения,

...
Едно наум е рубрика на Дневник, в която публикуваме прессъобщения,
Коментари Харесай

Едно наум: ЦУМгейт е част от личния живот на Цацаров, според Гешев

" Едно мислено " е графа на " Дневник ", в която публикуваме прессъобщения, фрагменти от материали, изявления и други текстове, които би трябвало да се четат с едно мислено.

Срещата на основния прокурор Сотир Цацаров с издателя на вестник " Сега " Сашо Дончев в кабинета на Георги Гергов от Българска социалистическа партия в ЦУМ преди изборите през 2017 година е била персонална. Това стана ясно от отговора на единствения претендент за основен прокурор Иван Гешев.

На чуването си във Висшия правосъден съвет той отговори на въпрос на гражданската самодейност " Правосъдие за всеки ", който гласеше:

" Може ли да кажете вашето персонално мнение за срещата на настоящия основен прокурор Сотир Цацаров с изтъкнат предприемач, политик и медиен издател, извършена в ЦУМ през 2016 година? Вие персонално бихте ли провеждали в качеството си на основен прокурор, в случай че бъдете определен, срещи с частни предприемачи в техните офиси? "

Сашо Дончев описа на среща с Дамския бизнес конгрес на 30 март 2017 година, че е бил поканен на среща в ЦУМ от основния прокурор, който му споделил, че " държанието му става недопустимо и нетърпимо ". Вижте описа му във видеото:



След като случката беше огласена, нито прокуратурата, нито правосъдният съвет пожелаха да я ревизират. В последна сметка, поради публичния напън, Инспекторатът разгласи, че прави инспекция, само че тя предстоящо не откри нищо неправилно.

Гешев сподели, че по проблема е имало инспекция на Инспектората на Висшия правосъден съвет, която не открила нищо притеснително. След това разгласи, че той и сътрудниците му имали " хиляди ограничавания " в персоналния си живот. Това се отнасяло и за Цацаров. Все отново и основният прокурор имал право на персонален живот.

От отговора се разбра, че Гешев счита за изцяло законна среща, на която скрито от обществото от върха на прокуратурата се насочат закани към издател на сериозна медия. Според него е в реда на нещата такава среща да не се огласява обществено, тъй като била " персонална ". За бъдещия основен прокурор е обикновено за заплашващия да няма никакви последици.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборът на нов основен прокурор (115)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР