Едно наум е рубрика на Дневник, в която публикуваме прессъобщения,

...
Едно наум е рубрика на Дневник, в която публикуваме прессъобщения,
Коментари Харесай

Едно наум: "Готвят ми нов Костинброд" – универсалното оправдание на Борисов

" Едно мислено " е графа на " Дневник ", в която публикуваме прессъобщения, фрагменти от материали, изявления и други текстове и материали, които би трябвало да се четат с едно мислено.

От няколко години всякога когато водачът на ГЕРБ Бойко Борисов се почувства заплашен от загуба на избори или трупане на някакъв негатив, прибягва до една и съща формула: афишира обезпокоително, че му се готви " нов Костинброд ". Така той всекидневно се застрахова, като авансово си намира опрощение. А и формулата явно работи мобилизиращо на електората му.

" Костинброд " или " Костинбродска спекулация " от дълго време е нарицателно за приготовление на изборна машинация

Метафората се роди преди изборите през май 2013 година Тогава в деня за размисъл Николай Бареков се включи " от мястото на престъплението " - костинбродската печатница, която трябваше да отпечата изборните бюлетини. Там прокуратурата, сезирана от Мая Манолова, откри стотици хиляди бюлетини, за които имаше подозрение, че са готови за имитация.

 Главният прокурор Сотир Цацаров презентира огромния скрит план, който по този начин и не потвърди.
© Анелия Николова

Главният прокурор Сотир Цацаров презентира огромния скрит план, който по този начин и не потвърди.

Гръмовните вести бяха съобщавани на ефектни мултимедийни конференции от тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров и " десните му ръце " Роман Василев и Борислав Сарафов. Описана беше чутовна скица за надпечатване на към 350 000 незаконни бюлетини, които ще бъдат употребявани по региони, с цел да се обърне изборният резултат. Чухме за коли с двойни дъна, които единствено чакали да тръгнат из страната с незаконния товар. Обвиненията пред медиите бяха, че ГЕРБ са подготвяли тази операция.

 Роман Василев демонстрира подправените бюлетини.
© Надежда Чипева, Капитал

Роман Василев демонстрира подправените бюлетини.

Аферата обаче завърши много прозаично: Единственият обвинен - Росен Желязков, някогашен основен секретар на Министерския съвет, беше оневинен в съда. Така и не се разбра за какво бюлетините, оповестени за брак, са били толкоз доста. Не чухме и какво стана с колите с двойните дъна.

Практиката да се прибягва до " Костинброд " обаче остана

На 6 ноември 2021 година някогашните ръководещи от " за готвена съгласно тях операция на изборите. Видеото беше снимано пред хранилища, употребени от компанията " Сиела Норма ", където по думите им се съхраняват машините за гласоподаване за изборите на 14 ноември. Според теорията на присъстващите в пространствата има 228 машини повече, с които могат да бъдат добавени 228 хиляди гласа за Румен Радев. В течение на обясненията към групата се причисли и Бойко Борисов, който неколкократно прикани и помоли публицистите да влязат, да снимат и да попитат какви са тези машини. Наблегна на това, че единствено ГЕРБ е на мястото, за разлика от останалите партии. Ситуацията бе окачествена като, без да са налични доказателства за готвена машинация.

Тази година имаше и различен " Костинброд ". На 29 май 2021 г . Борисов отново прибягна до мантрата си. Поводът бяха разкритията на парламентарно показаните партии на смяната по какъв начин бившето ръководство е подслушвало всеобщо протестиращи. " Никой не приказва за стратегия, не приказва за нищо друго с изключение на ченгеджийските им номера. Вече мина една седмица, в която държавното управление и службите бяха упрекнати в подслушване. До ден-днешен няма нищо действително, тъй като не е имало. Толкова се объркаха и паникьосаха, че би трябвало бързо да съшият нещо, да създадат някакъв нов " Костинброд ". В желанието си това да го сторят ни нарекоха някогашни хора, както са казвали чекистите в Съветския съюз и са унищожили целия цвят на нацията ", дръпна тирада Борисов.

Преди това агропроизводителят Светослав Илчовски беше направил разкрития в парламентарната комисия на Мая Манолова за Борисов и връзките му с предприемачи и дами, а Бойко Рашков е оповестил, че разполага с неизвестен очевидец, който твърди, че е бил застрашен от Борисов с думите: " Имаш жена и деца, които няма да схванат дали не ядат твоето месо ". Тези думи станаха мотив някогашният министър председател да бъде извикан на разпит в полицията и той разгласи, че ще го арестуват. В резултат пред входа на полицията го чакаше шумна агитка почитатели, пристигнали да го бранят.

На 23 април т. г цирк и " енергиен Костинброд " посещаване на ръководителя на парламентарната комисия по проверката Мая Манолова и депутати в държавното сдружение " Булгартрансгаз ".

 Бойко Борисов. (В) Първо лице: Още два мандата по-късноС код Dnevnik10 получавате най-малко 10% отстъпка

Предишната година отново се постановяваше да се прибягва до " аферата ". На 5 юни 2020 година във връзка, че е предал на Борисов и на финансовия министър Владислав Горанов над 60 млн. лв. рушвет за три години, Борисов избухна пред " Дневник ": " Абсолютни измислици. Ето, споделям, дал съм ти на теб 100 млн. лв.. Това значи ли нещо? Не съм взел нито един стотинка нито аз, нито партията от него. Заклевам се във внуците си и в живота си ".

Той разгласи изказванието на Божков освен за неистина, само че съпостави дейностите му със случая " Костинброд ": " Тези мекерета по този начин работят " като си измислят нещо, вкарват телевизия и " вършат уаууу. Сега вършат същото, само че малкия екран е друга. Пак са същите хора! "

На 8 октомври 2019 година " Като дойдат избори и има цели щабове, които мислят каква нечистотия да се направи. За страдание, доста пъти им се получава. Така беше Костинброд, по този начин беше Истанбулската спогодба, по този начин бяха козичките, африканската чума. Понеже идват избори, това е задачата на конспирацията - слухът да се завърти. Това е различен тип костинбродска спекулация ", разяснява той по Би Ти Ви във връзка суматохата измежду родители в Сливенско, които взеха децата си от учебно заведение заради боязън, че ще им бъдат отнети от норвежци.



Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР