Това е акт, който застрашава живота на главния прокурор и

...
Това е акт, който застрашава живота на главния прокурор и
Коментари Харесай

Едно наум: Борисов подкрепи Гешев, като цитира Алексей Петров

" Това е акт, който заплашва живота на основния прокурор и фамилията му, би могло да заплаши при неточност и всеки инцидентен. Затова го осъждаме. Що се касае по принцип, аз бих реферирал към една книга на доцент доктор Алексей Петров, " Тероризъм и системи за сигурност ", тъй като сутринта прелистих малко литература по тематиката и там най-добре и най-ясно е обяснено що е то тероризъм, какви са му задачите и дилемите. С две думи това е основаване на безпорядък, на боязън, да накараш лице, група от хора или цяла система, или цяла страна да се съобразят с друго мнение, с други цели ".

Така ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов дава отговор на 2 май в Разград на въпрос знак защо е.

Интересно е, че Борисов цитира таман Алексей Петров не просто поради биографията на някогашната барета и допирните му точки с някогашния министър председател, само че и по какъв начин се е стигнало до тази препоръка. Алексей Петров беше изпълнителен шеф на Съюз за стопанска самодейност, един от създателите на застрахователната компания " Лев инс " през 90-те години на ХХ в. и апетитен за неин действителен притежател. Той беше задържан в първия мандат на ГЕРБ в шумната, само че. Преди седмици Борисов назова в телевизионно изявление Петров " най-хубавата барета, която познава ".
С името на Петров беше обвързвана и законодателен проблем от предишния парламент. Тогава интензивно се противопоставяха на импортираните от служебния кабинет промени в Кодекса за застраховането, свързани с заплащането на вреди при пътни произшествия в чужбина с регистрирани в България коли. Депутати бяха внесли даже ремонти, които повтаряха буквално текстовете, препоръчани от шумно противопоставящата се на промените работодателска организация ССИ. Това даде съображение на последователите на промените да

 Как Как " обединението Алексей Петров " може да провали влизането на България в еврозоната

За тези промени попита президента Румен Радев в консултацията си с ГЕРБ преди десетина дни във връзка целите на новото Народно заседание.

Какво (не) споделя Борисов

Важно е и уточнението, което Борисов прави, макар че преди всичко повтаря тезата на прокуратурата, че случилото се с кортежа на основния прокурор може да е терористичен акт:

" Искам да убедя всички, че това грозно събитие [...] още повече ни окуражи да довършим систематичната и правната промяна. Двете събития нямат нищо общо. Те не са ориентирани към лицето Иван Гешев, а да се реформира системата ", споделя Борисов.

Той не споделя категорично какво тъкмо засяга със " систематична и правна промяна ", само че може да се допусна, че като първа стъпка се има поради. Сега той, само че в предходния парламент партията на Борисов направи всичко допустимо гласуването му в Народното събрание да се забави.

Реформата в Народното събрание ще продължи по този начин, както сме поели като ангажимент. Така че, не съумяват да взривят и промяната, която сме почнали.
 Бойко Борисов,
ръководител на ГЕРБ

От цитата на Борисов не се схваща кои са " те ", които биха желали да " взривят " дадената дума за промяна. Тя още даже не е стартирана, тъй като, които да разискват и гласоподават законопроектите.

Страница, статус, обява, откъс

Няколко часа откакто обществено се разбра за случая с кортежа на основния прокурор на страница във " Facebook ", която се показва да е на Алексей Петров, се появи обява с припомняне какво съгласно неговото издание е тероризъм:

" Тероризмът е система за реализиране на политически и обществени цели с обществено потребление на принуждение или опасност от принуждение за оказване на психическо влияние върху публични институции, обществени групи и лица за изменение на тяхното държание в направление мечтано от субекта на насилието ", цитира Петров. Публикацията му е публикувана от някои медии, една от които е организация " ПИК ".



Във " Facebook " има няколко страници с името на Алексей Петров и съпроводени с негова фотография. Тази, която напомня за " Тероризъм и системи за сигурност " е основана на 5 април 2023 година Това съответствува с деня, в който Бойко Борисов разгласи, че, с цел да има страната постоянно ръководство,.

На 12 април в същата страница във " Facebook " е оповестено самобитно послание (предупреждение) към депутатите, съпроводено със фотография на Алексей Петров в рицарски доспехи. " Уважаеми пратеници на народа, поради България не би трябвало да се прави компромис с нищо и с никого! Поемете своята отговорност! Заличете думата " компромис " от реториката си към този момент. Компромисът в този миг е договорка ", гласи част от обявата.



Освен че датата на обявата съответствува с първия работен ден на 49-отото Народно заседание, тогава ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " за първи път, разбирателства за която да отключи избора на ръководител на Народното събрание.

Доколко това е същинска страница на Алексей Петров, може единствено да се допуска. Въведението ѝ гласи: " Чао на спекулантите! Това е достоверната ми страница! ".

Чия е дефиницията за тероризъм

Книгата на Алексей Петров " Тероризъм и системи за сигурност " има издание от 2005 година При цитирнето Борисов извежда два аспекта от дефиницията в нея: Извеждането на тези аспекти за дефиниране какво е тероризъм не е единствено в книгата на Алексей Петров. През 2002 година (три години преди изданието) в Наказателния кодекс се вкарва следния член: " Който за да сътвори ужас и боязън в популацията или да заплаши, или да принуди орган на властта, представител на обществеността или представител на непозната страна или на интернационална организация да извърши или пропусне нещо в кръга на неговите функционалности, извърши закононарушение по член (изброяват се редица членове - бел. авт.), се санкционира за тероризъм ".

Аналогично е предлагането (с акцент върху двата аспекта за прийом и цел) за формулировка на Международната спогодба за битка с бомбения тероризъм, призната от Организация на обединените нации през 1997 година сочи, че конвенцията е препоръчана за одобрение от кабинета Сакскобургготски в края на 2001 година и призната от 39-ото Народно заседание.

Във въпросната спогодба също се приказва за задачата на тероризма, като е посочено, че тя обгръща незаконни действия, " предопределени или ориентирани да провокират положение на боязън измежду популацията, у група лица или съответни лица ".

Отново преди публикуването на книгата на Алексей Петров, представена от Бойко Борисов, формулировка се предлага и в за битка против тероризма. Там се показва, че страните следва да подхващат ограничения, когато умишлените действия могат да навредят на страната и са с желание: " Едно мислено " е графа, в която " Дневник " разгласява прессъобщения, фрагменти от текстове, изявления и фото- и видеоматериали, които би трябвало да се четат или гледат с едно мислено.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР