Едно малко момиче привлече вниманието по време на спасителната акция

...
Едно малко момиче привлече вниманието по време на спасителната акция
Коментари Харесай

10-годишната Йоана пожела да влезе в Мандренското езеро, за да търси изчезналата Стоянка

Едно малко момиче притегли вниманието по време на избавителната акция в Мандренското езеро в неделя. Тя пристигна, облече умерено якето си, взе си бутилка минерална вода и искаше дружно с татко си да влезе във водата, с цел да взе участие в търсенето на изчезналата по време на бедствието в Черни връх Стоянка. Момиченцето е Йоана, на 10 години, от бургаския ж.к. „ Меден рудник “. Баща й се включи в акцията с моторна лодка, която докара с персоналния си автомобил, написа БургасИНФО.

„ Прочетох в интернет, че се търсят риболовци, които да оказват помощ за издирването на дамата и незабавно взех решение да участваме. Йоана като чу и изрично ми съобщи, че идва с мен. Сутринта я увещавах, че е рисково, че времето е прохладно и е студено, само че тя не искаше да ме чуе. Плачеше, че желае да помогне, по тази причина я взех. “, сподели татко й, до момента в който отвързваше лодката.



„ Искам и аз да вземам участие “, сподели с голямо предпочитание момичето. Баща й обаче огледа ситуацията, след консултация с избавителните екипи изрично й съобщи, че е рисково и би трябвало да се прибере у дома. „ С теб на глава не се излиза “, сподели й той.



Йоана е едно от лицата, които демонстрират голямата съпричастност на тези, които се включиха в акциите, както по издирването на Стоянка, по този начин и на тези, които оказват помощ на хората в най-тежко потърпевшите села.

Припомняме, че стотици пожарникари, служители на реда, водолази, чиновници на ИАРА, доброволци, организации, елементарни хора участваха и не престават да са на терен при нуждаещите се. Днес е взето решение да не се организира акцията по търсене на Стоянка, заради бурния вятър, поради който има заплаха за живота на спасителите.

Припомняме, че дъщерите на дамата приканиха риболовци и всеки, който забележи диря от нея, да се обади на тел. 112.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР