Една такава война между институциите винаги е вредна, особено при

...
Една такава война между институциите винаги е вредна, особено при
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев:Престъпността ще има полза от войната между МВР и прокуратурата

Една такава война сред институциите постоянно е нездравословна, изключително освен това систематизиране на функционалностите, което е заложено от конституцията и законите. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ някогашният началник на ДАНС Цветлин Йовчев във връзка с борбата сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.

„ Министерство на вътрешните работи и ДАНС не са в положение нищо да създадат независимо без прокуратурата. Когато се стигне до досъдебно произвеждане, прокурорът дефинира дали има съображение да се повдигне обвиняване или не. Прокуратурата без проверяващите органи, службите в ДАНС и Министерство на вътрешните работи – не е в положение да направи нищо. Една такава война може да докара до това, че престъпността ще има изгода “, съобщи Йовчев.

По думите му би трябвало да се върви в посока да се създадат нужните промени, тъй че това да спре. Според него са нужни и законови, и лични промени.

„ Смяната на една персона няма да реши казуса, в случай че сменим една персона с друга и процесът остане същия, няма да има никаква изгода за обществото “.

По-важно е да се сменят разпоредбите, означи Йовчев.

„ Едното предписание е институциите да имат по-засилен надзор върху тях с справедливи критерии. За да може да има надзор, би трябвало да има бистрота и гласност на доста от нещата. В региона на сигурността и на следствията, не всичко може да е обществено и обект на обществото, изключително, когато е в ход следствие. Но след избран интервал от време тези неща би трябвало да могат да се ревизират “, добави още специалистът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР