Една от звездите на националния ни волейболен отбор Цветан Соколов

...
Една от звездите на националния ни волейболен отбор Цветан Соколов
Коментари Харесай

Цецо Соколов: Празници са, но всички сме тук, за да играем за България

Една от звездите на националния ни волейболен тим Цветан Соколов се причисли през днешния ден към лагера на отбора преди олимпийската квалафикация в Берлин след броени дни. Диагоналът на България показа, че всички се усещат изтощени физически, само че са тук, с цел да играят за България и да се класират за Олимпиадата.

" Българският волейбол чака да стартираме годината сполучливо. Надяваме се да създадем един прекрасен шампионат, да изиграем, Дай Боже, едни пет мача на много високо равнище и да зарадваме почитателите и хората, които ни поддържат ", стартира Цецо Соколов на днешната открита подготовка в зала " Христо Ботев ".

" Няма какво толкоз да се акордирам, в края на краищата влизаш в залата и си тренираш, играеш си. Различна е системата на игра, само че няма какво толкоз да го мислиш, тъй като нямаме и толкоз доста време. Системата, която Силвано изисква, всички я знаем, знаем какво да чакаме. Предполагам, че всички са подготвени да упражняват и да играрм по метода, по който би трябвало ", добави Цецо, който оня ден завоюва Купата на Русия със своя Зенит (Казан).

" Дано да устоя чисто физически. Честно казано с усещам малко измореничък. Но имаме време да наблегнем на това. Мога да акцентира физически във фитнеса. Технически за 5 дни нищо не може да се направи, не могат да се вършат чудеса. Всеки се връща от клубния си тим, всеки има болежки, всеки е изтощен, всеки знае, че са празници, на никого не му стои в залата, упражняваме и играем. Но всички сме тук, с цел да играем за България и да си осигурим място на Олимпиадата, призна още той.

" Недостатъците можем да компенсираме единствено с по-голямо предпочитание и страст. С повече време за тренировки, няма по какъв начин да ги компенсираме. Показвали сме, че когато играем с страст и се раздаваме на игрището, побеждаваме и най-силните тимове. Дай Боже, и в този момент да го създадем, да се раздадем на най-много и да се забавляваме ", приключи Цецо Соколов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР