Една от тревогите в Украйна е, че финансовата подкрепа от

...
Една от тревогите в Украйна е, че финансовата подкрепа от
Коментари Харесай

ЕС подготвя многогодишен финансов пакет от 50 милиарда за Украйна

Една от паниките в Украйна е, че финансовата поддръжка от Запада ще намалее, до момента в който войната продължава, само че Шарл Мишел, ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, удостовери, че Европейски Съюз приготвя пакет от 50 милиарда евро (99.31 милиарда лева), който ще обгръща финансиране за няколко години, пише Sky News

Говорейки във видео, записано за Третата среща на върха на Кримската платформа, той е декларирал, че блокът стои до Украйна в нейната борба за независимост и ще бъде там, до момента в който страната се възвръща.

" Откакто Русия нахлува в страната ви, вие претърпяхте близо 550 дни на гибел и опустошения, а Крим се употребява като стратегически плацдарм за започване на нейните брутални офанзиви “, е декларирал Мишел в посланието, адресирано до президента на Украйна Володимир Зеленски и украинския народ.

Той е добавил: " Русия усъвършенства набора от принадлежности за гнет и гонене, които те прилагаха в Крим в продължение на девет дълги години, и сега  правят зверства в градове и села в цяла Украйна, доста от които се равняват на военни закононарушения. “

Мишел е удостоверил, че Европейски Съюз ще продължи да приканва Русия да бъде подведена под отговорност и поддръжка (за Украйна) под формата на наказания, оръжия, муниции и филантропична помощ ще бъде " засилена ".

Той е приключил с думите, че става въпрос за това по кое време, а не дали Украйна ще се причисли към Европейския съюз.

" Можете да разчитате на моята персонална поддръжка, можете да разчитате на Европейски Съюз. Ние ще стоим до вас толкоз дълго, колкото е належащо ", е заречен Мишел.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР