Една от поредните лъжи, с които лидерът на Възраждане Костадин

...
Една от поредните лъжи, с които лидерът на Възраждане Костадин
Коментари Харесай

Лъсна поредна лъжа на Костя Копейкин

Една от следващите неистини, с които водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов държи тонуса на почитателите си във Facebook, е за " Американския център ", който се обитава в Столична библиотека на площад " Славейков " в София. Костадинов се възмущава, че името на центъра е изписано единствено на " непознат език без превод " на български.



Но всеки човек, който минава по площад " Славейков ", може да види на място, че въпросната табела е и на български и на британски език.

Какво твърди Костадинов?

Костадинов твърди, че на входа на Столична библиотека, в която действително се обитава " Американски център ", има " голям надпис на непознат език, без превод на български, и като връх на всичко украсен с герб на непозната страна ".

Публикуваната от Костадинов фотография обаче не сподели централния вход на библиотеката, нито е от фасадата на постройката. Фотосът е от вътрешен кулоар, преддверие към " Американски център ", където написа " Welcome to the American corner at the Sofia city library ".

Каква е истината

Проверка на Mediapool откри, че на входа на Столична библиотека написа на разбираем български език " Американски център ". На същата табела има и надпис на британски език " American Corner ".



Възмущението на Костадинов от факт, който не съществува, ще има действителни политически последствия. Той осведоми, че партията му ще изиска премахването на " непознатите надписи и непознатите държавни знаци ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР