Една от най-големите европейски вериги за дрехи Primark отваря първия

...
Една от най-големите европейски вериги за дрехи Primark отваря първия
Коментари Харесай

Европейски моден гигант навлиза на Балканите

Една от най-големите европейски вериги за облекла Primark отваря първия си магазин на Балканите. Той ще се намира в Румъния, а ходът на стилния колос идва тъкмо в навечерието на празничния сезон. Новият магазин е ситуиран в комерсиалния център ParkLake в Букурещ и възнамерява да посрещне първите клиенти на 15 декември.

Това е 15-ият пазар за търговеца на дребно, който продължава амбициозните си проекти за разширение в Централна и Източна Европа. Търговецът възнамерява да отвори и втори магазин в румънската столица, само че в комерсиалния център AFI Cotroceni през 2023 година

Mагазинът на Primark в Букурещ ще се простира на 3735 кв. м на два етажа. Освен това ще сътвори 290 работни места, като позициите на повърхностен и цялостен работен ден към момента са отворени.

Имаме амбициозни проекти за напредък в Централна и Източна Европа и днешното известие е първата ни стъпка в Румъния – предстоят още. Магазинът е съвсем подготвен и ние сме в действителност разчувствани да отворим порти идващия месец и да се срещнем с новите си клиенти в Румъния ”, сподели Матиеж Подвойски, началник продажби, Централна и Източна Европа в Primark.

Компанията също разгласи проекти да отвори още три магазина в Полша до края на 2023 година и да навлезе на своя 16-ти пазар в словашката столица Братислава. Това ще докара до 12 магазина в ЦИЕ на пет пазара.

Основана в Ирландия през 1969 година под марката Penneys, Primark сега има повече от 70 000 чиновници в 14 страни в Европа и Съединени американски щати. Неговата тактика за напредък е ориентирана към 530 магазина до края на 2026 година

Primark е един от най-големите търговци на облекла в Европа и най-големият търговец на облекла, обувки и аксесоари във връзка с размера на продажбите във Англия. Компанията е дъщерно сдружение на английската група ABF, част от Лондонската фондова борса, която се занимава главно с производството на захар.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинмода облекла фешън облекла фешън верига облекло верига магазини фешън промишленост ПоследниНай-четениКомпании 32 Европейски фешън колос навлиза на Балканите Финанси 76 ЕЦБ стартира най-голямото евакуиране на пари от финансовата система Пазари 80 На пазара на сребро има невъобразим от десетилетия недостиг Компании 132 Стотици чиновници избират сами да изоставен Twitter Любопитно 12495 Най-скъпият Мондиал в историята: Цените хвърчат, само че билети и места няма Пазари 11847 Голямото съветско петролно катурване набира скорост Компании 7382 Exe Solar построява цех за 13 млн. лева в Ямбол Крипто 7006 Милиардерът, който желае да избави „ полудялата “ криптоиндустрия Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР