Окръжен съд – Хасково определи мярка за неотклонение “Задържане под

...
Окръжен съд – Хасково определи мярка за неотклонение “Задържане под
Коментари Харесай

Арест за турчин, издирван в Германия за данъчни престъпления

Окръжен съд – Хасково дефинира мярка за неотклонение “Задържане под стража “ на 50- годишен турски жител, разгласен за интернационално търсене за машинация и нелегално заграбване на средства. Срещу мъжът, който е арестуван на 11 май на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Капитан Андреево “, има издадена от съда в геманския град Мюлхаузен Европейска заповед за арест.

Според Европейската заповед за арест, мъжът е търсен за най- малко 30 закононарушения осъществени в интервала от мянуари 2021 година до  юни 2023 година, за това, че като член на проведена незаконна група в съучастничество с други лица е не е плащал вноски за обществено обезпечаване и е прикривал действителните трудови правни отношения, като е представял погрешни, подправени или подправени документи.

Съдът одобри, че без значение от декларираното в правосъдно съвещание непринудено единодушие за предаване на лицето, съществува заплаха от укриване, поради обстоятелството, че е непознат жител, няма уседналост на територията на  България, както и адрес на територията на Европейския съюз. Според съда всички тези условия постановат вземането на мярка за неотклонение „ задържане под стража “, като гаранция за явяването на лицето пред съда в главното произвеждане по екстрадиция.

Определението предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – Пловдив в 3 – дневен период.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР