Една от най-големите банки на българския пазар - ОББ, която

...
Една от най-големите банки на българския пазар - ОББ, която
Коментари Харесай

ОББ намери купувач на най-големия портфейл лоши кредити, продаван някога в България

Една от най-големите банки на българския пазар - ОББ, която през предходната година се сля със " Сибанк " и стана още по-голяма, е решила да се отърве от близо половин милиард лв. неприятни заеми. И наподобява към този момент се знае кой ще й помогне по тази причина.

По информация на вестник " Капитал " банката към този момент е избрала покупател на пакета неприятни вземания и това е колекторската организация EOS Matrix -, която е най-голямата на българския пазар.

Тук е мястото да отбележим, че до момента в България не е продавано толкоз огромно количество неприятни заеми вкупом. Досегашната най-голяма договорка за сходен пакет беше на " Пощенска банка " с пакет от 143.6 милиона евро.

Портфейлът на ОББ е формиран от потребителски заеми, овърдрафти, необезпечени вземания, както и заеми, обезпечени с ипотеки, проблеми в правосъдна фаза.

За него аплайваха по неофициална информация огромните колектори като " ЕОС Матрикс ", АСВ (B2Holding), " Фронтекс ", " Кредит инкасо ", " АПС България ", " Мелън финанс ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР