Една от най-апетитните и все още неразграбени болници Овча купел“

...
Една от най-апетитните и все още неразграбени болници Овча купел“
Коментари Харесай

Болницата в Овча Купел с легитимен ръководител и незаконно разпореждащ се директор


Една от най-апетитните и към момента неразграбени лечебни заведения „ Овча купел “ изпадна в тотална безтегловност заради нахлуването в директорския кабинет на лекар Антон Живков, без той да е вписан в Търговския указател. Сегашният шеф Йордан Иванчев не е освобождаван и не е уведомяван за никаква промяна, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Живков твърди, че е изпратен персонално от здравния министър Кирил Ананиев и стартира да се разпорежда в болничното заведение.

По данни от човешки запаси е назначен нов стопански шеф. Дългогодишният юрист, който е печелил всички каузи на болничното заведение е сменен също с нов.

Доктор Живков афишира, че заради тежкото си здравословно положение и невъзможността да извършва пълноценно служебните си отговорности ще назначи собствен „ прокурист “, който да извършва директорските му отговорности.

За последната седмица той се е явил на два пъти в директорския кабинет за по час-два. В същото време той стартира да борави и с персоналните данни на целия личен състав.

Подиграха се с институцията Национална болница за физиотерапия и рехабилитация. Лишават хора в потребност от цялата страна в името на персонални ползи с публични средства и капитали.

Медицинският личен състав и пациенти на болничното заведение в „ Овча купел “ са създали декларация подписка в поддръжка на сегашното управление с шеф лекар Иванчев, в която все още са се подписали над 170 души.

В декларацията, която е адресирана до министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев се споделя: „ Ние, работещите в Националната профилирана болница за физикална терапия и рехабилитация /НСБФТР/ изрично възразяваме против решението на управлението на министерството на опазването на здравето за смяна в управлението на НСБФТР “.
 Болницата в Овча Купел с законен началник и нелегално разпореждащ се шеф Болницата в Овча Купел с законен началник и нелегално разпореждащ се шеф / БГНЕС
Болничните служащи желаят отговор от министерството на опазването на здравето какви са съответните аргументи и претекстове за подготвяната смяна.

В писмото си до министър Ананиев те изброяват редица позитивни промени, които са осъществени в лечебното заведение под управлението на доктор Иванчев. Сред тях са поправки в диагностично-консултативния блок, на регистратурата с създаване на чакалня от актуален вид, пазаруването на ново съоръжение и други

Свидетелство за положителното ръководство на болничното заведение в „ Овча купел “ е получената отлична акредитационна оценка на 28 март 2018 година Тя е сложена за цялостна здравна активност, за обособени медицински действия и за образованието на студенти и специализанти.

През последните месеци има серия от кавги към болничното заведение в „ Овча купел “. Те са свързани с това, че тя е собственик на апетитни парцели и минерална вода с изключителни лечебни качества. В нарушаване на интереса на болничното заведение, чийто принципал е здравното министерство, неговото управление лишава минерални извори в “Горна баня ” и “Овча купел ” и прилежащите им здания, с цел да ги даде безплатно на Столична община. Решението се взима в миг, в който министърът на опазването на здравето Николай Петров е в болнични. Замества го сега Лидия Нейчева, която е фармацевт.

За ползи, свързани с апетитните парцели на болничното заведение, сочи фактът, че постройката е оставена да се разрушава, от години се водят нескончаеми каузи сред Софийска община и управлението на болничното заведение. През септември предходната година шефът на болничното заведение е получил писмо от Министерство на здравеопазването, в което се споделя, че капиталът му би трябвало да бъде понижен от 543 000 на 89 130 лв.. След този документ управлението би трябвало да трансферира на Общината парка, балнеолечебницата и двата парцела в квартал Горна баня. Това са почти 90% от всички капитали на болничното заведение.

Служителите на болничното заведение недоумяват, за какво е тази атака за парцелите, откакто договорите по Оперативна стратегия „ Интелигентен напредък “ към този момент са подписани.

Следователно, всички дейности по прекачване на парцелите ще бъдат непозволено осъществени в нарушавания на решение №30 на Министерски Съвет. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР