Една от младите надежди на българския тенис – Илиян Радулов,

...
Една от младите надежди на българския тенис – Илиян Радулов,
Коментари Харесай

Илиян Радулов с осем участия на Чалънджър през 2023


Една от младите очаквания на българския тенис – Илиян Радулов, ще запише няколко участия на равнище Чалънджър през 2023 година Това е вследствие на новата „ Ускорена стратегия “, учредена от ATP и ITF.

След мощното си показване на шампионатите в Съединени американски щати през последните седмици Радулов се изкачи до №14 в юношеската класация на ITF. Според новата стратегия играчите, приключили сред 11-о и 20-о място в ранглистата, ще могат да вземат участие в квалификациите на осем Чалънджър шампионата от категория 50 или 75. Освен това те ще имат право и на две места в М15 или М25 съревнования.

Програмата е част от промените в Чалънджър тура, оповестени от ATP през септември. Тогава президентът на ATP Андреа Гауденци разяснява, че тяхната цел е да се усилят средствата за наградни фондове и в това време да се благоприятства развиването на младите играчи. От ITF също са твърди последователи на концепцията за младите тенисисти да се основат повече благоприятни условия да доближат до най-високото равнище в тениса.

„ Много е значимо всички инситуции в тениса да работят дружно, с цел да се основат повече благоприятни условия за реализация на младите играчи. По този метод ще създадем по-добро бъдеще за нашия спорт и ще се уверим, че бъдещите генерации ще имат действителни шансове да доближат до най-високото равнище в тениса “ – съобщи президентът на ITF Дейвид Хагърти.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР