Една от любимите коледни кампании в България с фокус опазване

...
Една от любимите коледни кампании в България с фокус опазване
Коментари Харесай

Чиста Коледа: Доброволци в коледни костюми ще чистят плажа на Камчия

Една от обичаните коледни акции в България с фокус запазване на околната среда “Чистата Коледа ” още веднъж ще сплоти напъните на десетки дребни и огромни доброволци от цялата страна, които този път са възнамерявали на почистят цели два черноморски плажа, като по този метод ще оказват помощ на природата и ще концентрират публичното внимание върху проблемите със замърсяването на Черно Море и през есенно-зимния празничен сезон.

Превърнала се в традиция, самодейността “Чистата Коледа ” за първи път ще има своите две събитийни дати - обичайния 26 декември, на който доброволците ще почистят територията на обичания плаж Аркутино край Приморско, както и 28 декември, когато ще се насочат към не по-малко красивия плаж Камчийски пясъци край Варна .

Тази година “Чистата Коледа ” ще премине под мотото ”Морето не е за една почивка ”, като концепцията е да се насочи публичното внимание към тази толкоз скъпа естествена даденост, която имаме и отвън обичайния летен сезон, защото грижите за него би трябвало да се поставят целогодишно.

“Идеята на “Чистата Коледа ” е да стимулира повече хора в България, а и отвън рамките на страната, да дадат своя коледен подарък на природата - посредством разчистване на определени плажове, което ще могат да създадат с изключение на в обичайния 26 декември, по този начин и на спомагателната дата 28.12, край Варна ”, споделя концепцията Илияна Стоилова и прибавя - Проблемът със замърсяването на морето е настояща тематика освен през лятото. През зимните месеци, въпреки и пусти откъм туристи, плажове ни са покрити с отпадък. Също по този начин, имам вяра че е значимо е да демонстрираме на най-малките, че това са места и за спорт, отдих, обществен живот и би трябвало да ги пазим чисти. Чистотата на морето е обвързвана директно с нашето здраве и това на нашите близки. ”
Както всяка година от провеждането си, самодейността “Чистата Коледа ” като се изключи че ще помогне на природата посредством разчистване, ще донесе и доста усмивки и положително въодушевление на участниците - всички които проявят предпочитание да се включат в двете почиствания - ще участват на мястото на събитието облечени в специфичен коледен дрескод, а след привършване на формалната част е планувано и време за тържествено отчитане на резултатите и награди. Освен това, събитието се трансформира и в едно от обичаните на детската публика - най-малките са едни от най-нетърпеливите да дойдат на заветните дати, дегизирани като Дядо Коледа, Рудолф или джудженца и да се впуснат в морски завършения. “Чистата Коледа ” е скъпа за децата, защото като се изключи че е доста занимателна за тях, има мощен учебен детайл, научават доста за морето, растителността и жителите му, както и да пазят природата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР