Една много важна причина за по-кратката Втора Световна война, макар

...
Една много важна причина за по-кратката Втора Световна война, макар
Коментари Харесай

Колко близо бяха германците до създаването на Stealth технология през Втората Световна война

Една доста значима причина за по-кратката Втора Световна война, въпреки и да знаем, че въобще не е къса, е фактът, че Хитлер е съумял да се довери на всички най-грешни хора. Неговият екип от генерали и адмирали даже не са подозирали по какъв начин ще наподобява вторият световен спор. Мнозина са били срещу него през цялото време, а в хода на войната има още доста, които трансформират своя курс. Има един минус при немците и това е тяхната надменност. Какво щеше да се случи, в случай че Хитлер персонално беше схванал за братята Хортън? Кои са те? Разказвали сме доста пъти, това са немски авио проектанти, които за жалост нямат доста запаси, с цел да съумеят да се възползват от мощта на немската промишленост.

В множеството време са рисували и правили модели в своя гараж. По това красиво и динамично време, те са евентуалният Стийв Джобс на авиацията. След войната ще съумеят да работят малко в Аржентина, търсейки приложение на своите писания, само че никой не ги прави оценка. Ако обаче бяха живели към 40 години след войната, възможностите да бъдат инженерите, дали едно безмилостно оръжие на света, стартират да се покачват в геометрична градация.

 Прототипът на Horten в Съединени американски щати

Някои критици не ги считат за безспорните гении, прочее има доста летци, които даже не могат да ги считат за посредствени майстори. Има единствено една детайлност, измежду 44-те модела и въздушни рамки, които показват на Германия, една може да се счита за бъдещето на света и включва нещо, за което другите в действителност могат да мечтаят. Използвайки препоръките на Адолф Галанд, двамата братя ще показват дизайн за летящо крило или глайдър, употребяващ джетове за задвижване. Единият брат, като изтъкнат чиновник в Луфтвафе, стартира да отделя запаси и да ги изпраща на брат си, като единствено по този начин стартира работата върху една страховита машина. В началото моторите би трябвало да дойдат от BMW, само че заради неприятно показване, изборът е ориентиран към Junkers Jumo 004Bs.

Създадени са 3 прототипа, като всеки един от тях се разрушава. Ако в миналото въобще се чудите каква тъкмо е повода, дано заявим – братята са конструирали всичко в гаража си, като единият от тях е проектирал предницата на самолета и за жал разполагал с една счупена линийка, правейки една огромна неточност в чертежите. Макар и в никакъв случай повече да не получават финансиране, употребяват аероплан с такива мотори през март 1945 година и потвърждават, че бъдещето ще отстрани витлата от самолета. Изпреварват Northrop с към 3 години и половина, само че действително с доста повече от това време.

Причината в никакъв случай да не изпълнят фантазията си във военно време идва с обстоятелството, че производителят на това създание е Готха – голям производител на железопътни линии и влакове с прочут опит в самолетостроенето. Поради обстоятелството, че множеството самолети носят първата сричка на дизайна, немската жп компания кръщава летящото крило Go-229. Това също е една неточност, тъй като братята стоят зад този план.

 Самолетът е основан от дървен ламинат.

И по този начин, откакто знаем, че някой е изпреварил времето си и е предсказал бъдещето, няма да е толкоз мъчно да споделим, че братята Хортън са основатели и на първия Stealth изтребител. Проверката на Американския народен музей за авио и галактически науки ще потвърди, че тялото на Ho IX V3 бомбардировача разполага с покритие, способно да гълтам със междинна мощ радарните талази.

Компанията Northrop Grumman ще построи точна имитация за сумата от 250 хиляди $. Само по този начин може да се потвърди и изказванието, че това е аероплан, изпреварил доста своето време. Макар и формата да има някаква радарна отбрана, инженерите са безапелационни, че най-вероятно братята са употребявали особено лепило, с което да реализират вероятния резултат.

Защо тази птица не е летяла и не е спечелила борбата над Англия? Във времето, в което се предлага, Германия към този момент е изчерпала всички средства. Мнозина считат, че братята са създали самолета дървен, с цел да не се въздейства от радарните талази, само че истината е, че въпросният изтребител е създаден от дърво, защото алуминият е привършен.

Защо са нужни джетове? Валтер Хортън избрал тях, с цел да може да се състезава с Focke Wulf Fw-190. Този аероплан е считан за пъти по-добър от техния личен дизайн. Искал ли е Хитлер Stealth? Не, неговата фикция е била да има бърз, ефикасен и маневрен изтребител. Дори и да са съумели, в случай че приказваме за всички сполучливи фактори, братята Хортън са можели да пуснат този  аероплан едвам при започване на 1948 година Историята обаче демонстрира, че сходен аероплан умерено ще изпреварва английската отбрана и Spitfire, затова инвестицията в този план, малко преди войната, несъмнено щеше да промени картата на бойните дейности, освен това освен над небето на Англия.

След края на войната, множеството модели на Хортънови ще заминат за Съединени американски щати и Англия. Съюзниците вършат всичко допустимо, с цел да не разрешат на съветските сътрудници да оберат дизайна. Един от офицерите ще даде информацията на МИ6 и ще приказва за бъдещето на авиацията, само че малко по-щателни погледи демонстрират, че въпросната машина е по-скоро добре рекламирана, в сравнение с приключена. Хортънови нямат достъп до съвременна технология, нито до въздушен ваучър, само че съгласно британците, няколко такива теста могат да донесат нужния резултат. Дори и откакто Реймар Хортън желае да замине за Съединени американски щати и да проектира там своите машини, американците му отхвърлят.

И за какво повода се крие в летящото крило като такова? Отговорът е обикновен. Летящото крило е допустимо най-семпло. Няма никакво въздушно търкане, никакви разстройства в треакторията. Това е аероплан, който действително има стабилността на трен върху релси. Структурата разрешава уравновесено товарене, а това може да ни подсказва и още нещо, уравновесено и вярно товарене, което няма да понижи маневреността или скоростта. Освен това приказваме за дървено покритие, радарите се отразяват под прав ъгъл върху железно покритие. Съдейки по възрастта на радарните системи, шансът този аероплан да наподобява като някакъв проблем на системата, е доста по-сериозен.

Къде е минусът? Липсата на опашка прави маневрирането при втурване и нанагорнище, доста по-рисково, само че опитният водач може да го превъзмогне. Въздушните борби отпадат, само че успеваемостта като бомбардировач остава. Твърди се, че са били готово даже да основат бомбардировач за стартирането на мръсни бомби. За страдание и тези проекти пропадат, когато германците губят базата си в Норвегия, дружно с опитите да създадат нуклеарно оръжие от тежка вода. Компанията Northrop изкупува всички планове, само че в никакъв случай не ги развива, те не желаят да имат нищо общо с нацисти. Показани са няколко модела в списания, само че в никакъв случай не влизат в приложимост на армията. Един от самолетите отива при смитсонците в Съединени американски щати.

Последното самопризнание за тези германци идва през юли 1947 година Най-вероятно сте чували за случая в Розуел и рухването на НЛО там. По думите на някои фрагменти от американските Военновъздушни сили, най-вероятно става въпрос за пробни самолети. Мнозина настояват, че това са разследващи балони, само че има един минус. Реймар Хортън е знаел още през 1937 година за неповторимата форма на самолета – това парабола, която би трябвало да оформя цялото крило. Така самолетът излетява с минимални старания и няма съвсем никакво търкане. Според един от слуховете, инженерите в Зона 51 са поискали да ревизират тази доктрина и са основали подобен аероплан, сходен на този на братята, той лети в Ню Мексико през 1947 година до неговото разтрошаване. Какво се случва по-късно с опита, в никакъв случай няма да разберем.  

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР