Една каменна кашпа с три кипарисчета разпали страстите в сградата

...
Една каменна кашпа с три кипарисчета разпали страстите в сградата
Коментари Харесай

Каменна кашпа разпали страстите в съда, администрацията въвежда ред при паркирането

Една каменна кашпа с три кипарисчета разпали пристрастеностите в постройката на съда на бул. " Шести септември ". Служители  в съда, поискали анонимност, изпратиха сигнал до медията ни, в който се оплакват, че кашпата е сложена нелегално, а достъпът им до ул. " Йоаким Груев " и излазът им към бул. " Шести септември " е стеснен. Това е причина, съгласно тях, всеки ден в региона да има запушване. 
Прочетете още
" Председателят на Окръжен съд Пловдив забрани на съдии от районния съд и на правосъдни чиновници да минават с колите си през ул. Йоаким Груев и всяка вечер зад постройката на съда става запушване, а изтеглянето на колите се бави повече от 30-40 минути.

От началото на октомври 2022г. до постройката, в тясната част, до ул. " Хан Кубрат " е сложена бетонна саксия, която пречи на прекосяването на коли сред двата паркинга. Тази саксия е сложена в нарушаване на Наредба на Общ. Съвет Пловдив за обезпечаване на публичния ред и по-точно член 9 алинея 1 т. 9 от Наредбата, който не разрешава ограждането на тротоари и елементи от улици с слагането на уреди, ограничаващи правото на прекосяване, без съответното позволение. За това нарушаване в член 31 алинея 2 от Наредбата се планува наказване имуществена глоба в размер от 3000 до 30 000лв. Нарушителят е явен - ръководителят на Окръжен съд, по чиято заповед е сложена незаконосъобразно тази саксия. Дали Община Пловдив и по-точно Общински Инспекторат ще имат смелостта да спазят своите нормативни актове и ще наложат административно наказване на ръководителя на Окръжен съд? Ако спазят Наредбата ще се показва, че нарушителите нямат цвят и служебно състояние, а се третират еднообразно. "

Това гласи част от сигнала на служителя, който е арбитър или част от администрацията на съда. 

Всъщност казуса е осъществяването на заповед за достъп до паркингите на съда, написана още през 20219 година от ръководителите на трите съдилища. Съдът разполага с три паркинга - един на ул. " Йоаким Груева " / пред  централния вход на сградата/, само че който имат право да стопират съдиите от Апелативен и Окръжен съд, служебни коли, коли за спешна помощ и коли на министерството н аправосъдието. Паркинг №2 на ул. " Хан Кубрат "   е за районните съдии и администрацията на съда, а паркинг №3 с вход на ул. " Жолио Кюри " е за Съдебна защита. 

До 1 октомври обаче  бариерите на трите паркинга са се отваряли с еднакъв таг, инсталиран в колите на администрацията и колите, паркирани на паркинг №1 са почнали да се усилват. " Първо имаше по 2-3 ма извършители, а по-късно цифрата стигна од 25 на ден. Спираха на няколко реда, регионът стана непристъпен. Тук постоянно идват коли за спешна помощ и на процедура няма къде да спрат. Затова трябваше да въведем ред ", съобщи за TrafficNews ръководителят на Окръжен съд арбитър Розалия Шейтанова. 

Тя разяснява, че въпросната кашпа е сложена краткотрайно, защото мнозина от паркиращите на паркинг №2 са употребявали прохода от спешния вход на съда, с цел да излизат непосредствено на бул. " Шести септември ". От съда са подали искане за нова организация на придвижването и следва да бъде инсталирано паркинг колче, което да се смъква при нужда. То ще пречи на прекосяването на коли от Паркинг 2 в Паркинг 1. 

" Задръстване имаше единствено първия ден. Сега изнасянето от паркинга лишава 5-6 минути ", съобщи арбитър Шейтанова. 

Всъщност въпросът слага още веднъж на дневен ред въпроса за общинските терени в центъра, които се употребяват за паркинги на другите институции. През последните години юристи повдигат тематиката за освобождението на площада пред Съдебната палата от коли и превръщането му в пешеходно пространство. Периодично по отношение на ограниченията против замърсяването на въздуха, се оферират стратегии за ограничението на паркоместата за чиновниците на държавната администрация. До този миг обаче всичко това е единствено в областта на пожеланията. 

Улица " Хан Кубрат ", която е в обсега на " Синя зона ", всекидневно е задръстена с извършители, които стопират и от южната страна на улицата. А паякът там влиза доста рядко. 

 

Така наподобява Паркинг2 на съда. 



Дори на изхода има спрял автомобил. 



Ул. " Хан Кубрат " е част от Синя зона,



само че от другата страна постоянно стопират коли в нарушаване. 



Паркинг №1 - наличен за съдии от Апелативен и Окръжен съд и служебни коли







Кашпата на раздора





 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР