Една история, която ще ви накара да разберете по-ясно живота.

...
Една история, която ще ви накара да разберете по-ясно живота.
Коментари Харесай

Пътят на душата

Една история, която ще ви накара да разберете по-ясно живота. Една история, която ще ви напомни истините, които постоянно сте знаели. 

Душата усещаше, че следва смяна. Че беше време да премине в идващия стадий от своето развиване.

- Какво ме чака оттук насетне, Господи? - попитала тя.

- Време е за Университета на вселената - отвърнал Бог.

- А по какви предмети се образоват там?

- Различни. По най-различни предмети! Бих споделил, многостранно обучение! Непременно ще намериш там другари и единомишленици и няма да скучаеш.

- А каква е формата на образование? Лекции? Семинари?

- В по-голямата си част е интерактивно. Всичко минава през персоналния опит, усеща и чувства. Е, ще има и малко доктрина, въпреки и от разнообразни гледни точки.

- Да, тъкмо това е, което ми би трябвало. Много желая да отида на такива курсове. Какво е нужно за това?

- Какво е нужно? Само да се запознаеш с изискванията на банкет, сине… Първо, ще получиш тяло, то ти се дава един път и вечно и не може да го сменяш. Може да ти харесва или не, само че то ще бъде единственото, с което ще разполагаш до края на образованието. Всичко останало ще получаваш за краткотрайно прилагане, за един или различен период. Това ясно ли е?

- Ясно. Няма да има нищо мое, с изключение на тялото. Трябва да го вардя, тъй като по време на образованието, то ще е едно.

- По-нататък. Ще би трябвало да се учиш денонощно, толкоз време, колкото е належащо за довеждане докрай на процеса. Всеки човек и всяко събитие ще станат твои Учители, по тази причина няма смисъл да им се обиждаш.

- А в случай че те бъркат?

-Не съществуват неточности, единствено Уроци. И Учители. Ти също ще бъдеш Учител за някого. Имай поради това.

- Аз? Учител??? Но аз не умея! Ами в случай че не се получи?

- Е, и това може да се случи… Неуспехът е неделима част от триумфа. Всеки пропуск може да се проанализира и да се трансформира в нов триумф.

- А мога ли да се откажа от Урока, в случай че не се получава?

- Урокът ще бъде повтарян в най-разнообразни форми, до момента в който не го усвоиш изцяло. Ако не усвоиш леките уроци, те ще станат по-трудни. Когато ги усвоиш, взимаш изпита и преминаваш към идващия Урок. Извинявай, само че такава е програмата.

- А по какъв начин ще схвана, че Урокът е усвоен?

- Ще схванеш, че Урокът е усвоен по това, че държанието ти и разбирането ти ще се трансформират. Мъдростта се доближава с процедура.

- Да, разбрах. Искам по-скоро да доближи до по-голяма Мъдрост!

- Не се лакоми! Понякога малко е по-добре от едно огромно нищо. Ще получиш всичко, което пожелаеш. Подсъзнателно вярно ще определяш какъв брой сила да изразходваш и какви хора да привлечеш към себе си. Гледай какво имаш и знай, че точно това си и изискал. Твоето “днес ” ще е обусловено от твоето “вчера ” и твоето “утре ” ще е несъмнено от твоето “днес ”.

- Но в случай че сгреша и в случай че съм избрал не каквото би трябвало и това основава проблеми?

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР