Една и съща фирма Трейс груп стои зад един от

...
Една и съща фирма Трейс груп стои зад един от
Коментари Харесай

Кой е виновен за проблемните участъци на магистрала Тракия?

Една и съща компания " Трейс груп " стои зад един от проблематичните сектори на автомагистрала " Тракия " и ремонта на жълтите павета. Твърдението е на районният министър Иван Шишков. Той заяви за неприятни практики при построяването на втори и трети лот на автомагистралата, поради които страната е изгубила 40 млн. лева

От браншовата камара " Пътища " остро възразиха, че въпросните сектори се експлоатират над 10 години и при инспекциите до момента не са открити нарушавания.

Според районния министър Иван Шишков резултатите от взетите проби от Лот 2 и 3 на Автомагистрала " Тракия " демонстрират, че качеството на пътното платно е подозрително, дебелината му е доста по-малка от нужното и има икономисване на материали. Той уточни и ред други несъответсвия сред двата сектора Стара Загора-Нова Загора и Нова Загора-Ямбол.

" Затова си мисля, че още при самото възлагане на строителството на двата лота най-вероятно е било безусловно замислено или планувано всичко това, което установихме. Защото няма логичност - второто трасе е с по-сложен релеф, а цената да е по-ниска ", съобщи Иван Шишков, длъжностен министър на районното развиване.

От браншовата камара " Пътища " остро възразиха против изказванията на районния министър, че при градежа на Лот 2 и 3 на автомагистрала " Тракия " поради спестени материали страната е изгубила 40 милиона лв..

От камарата декларират, че въпросните сектори са в употреба над 10 години, до момента са минали през редица инспекции и не са открити нарушавания.

А през 2014 година Европейската комисия е направила своя инспекция с проучване в лаборатория в Италия и също не са открити нарушавания.

Шофьори обаче, които пътуват по въпросните сектори на автомагистрала " Тракия ", недоволстват против качеството на пътната настилка.

А що се отнася до ремонтите в центъра на София, районният министър през днешния ден предизвести, че столицата ни може да загуби евросредства, в случай че ремонтите не приключат до края на март.

По тематиката работиха: Зоя Велинова, Румяна Стефанова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР