Една доза от ваксините срещу COVID-19 на Пфайзер/Бионтех или на

...
Една доза от ваксините срещу COVID-19 на Пфайзер/Бионтех или на
Коментари Харесай

Актуално: колко ефикасна е първата доза ваксина

Една доза от имунизациите против COVID-19 на " Пфайзер " / " Бионтех " или на " АстраЗенека " защищава от тежко протичане на инфекцията при хора над 80 години със съпътстващи болести и от нуждата да постъпят в болница за лекуване, сочат междинни данни от английско изследване, представени от Ройтерс.

Проектът за наблюдаване, който е финансиран от " Пфайзер " и към момента е в ход, откри, че една доза от имунизацията против Ковид-19 на " Пфайзер " / " Бионтех " е 71,4 на 100 ефикасна от 14-ия ден след приема за попречване на зараза със признаци в тежка форма с потребност от хоспитализация при пациенти на междинна възраст 87 години.

Ваксината на " АстраЗенека " демонстрира 80,4 на 100 успеваемост при същите индикатори при пациенти на междинна възраст 88 години.

" Тези първи резултати демонстрират, че английската имунизационна стратегия работи по-добре, в сравнение с сме се надявали ", сподели Адам Фин, професор по педиатрия и основен откривател в плана AvonCAP в университета на Бристол.

Резултатите съответстват с данни от други проучвания на имунизационните стратегии в Израел, Шотландия и Англия, които също откриха висока успеваемост на първата доза от имунизациите.

Британско изследване измежду медицинския личен състав във Англия предходната седмица сподели, че първата доза от имунизацията на " Пфайзер " понижа със 75 на 100 броя на асимптоматичните инфекции, което би могло доста да понижи риска от разпространяване на вируса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР