Една чаена лъжичка от веществото, с което са отровени бебешки

...
Една чаена лъжичка от веществото, с което са отровени бебешки
Коментари Харесай

Какво точно представлява отровата, поставена в детски храни в Германия

Една чаена лъжичка от веществото, с което са отровени бебешки храни в Германия е изцяло задоволителна да убие бебе. Става въпрос за етиленгликол, който е поливалентен алкохол и е широкоразпространено химическо съединяване, съществена съставка на антифриза. Продава се свободно и като концентрат на всички бензиностанции.
Това изясни токсикологът проф. Никола Александров пред bTV.
Етиленгликолът е безветна течност, без аромат, която леко сладни и е леко мазна. Когато се намира в антифриз, тя се оцветява в допълнение.
Докато за малко бебе чаена лъжичка етиленгликол е изцяло задоволителна да докара до гибел, за възрастен отровната доза е 100-150 мл.
" Отравянията с него са широкоразпространени у нас, защото българите обичаме да си държим в мазетата, дружно с напитките, и останки от недолят антифриз. Често пъти се получават неточности ", разясни Александров.
Ранните признаци на отравяне с етиленгликол са сходни като въздействието на всеки различен алкохол – гадене и повръщане. Часове след приема стартира развиване на ацитоза – подкисляване на кръвта, което може да докара до сърдечен арест. След 12 до 24 часа бъбреците на блокират и се стига до остра бъбречна непълнота.
При отравяне с етиленгликол е допустимо да се забави действието с банкет на алкохол. Тъй като етиленгликолът е поливалентен алкохол, при банкет на едновалентен алкохол неговото деяние понижава и реакциите се забавят.
Въпреки това би трябвало неотложно да потърсите помощ от експерт , безапелационен бе проф. Никола Александров.
Потвърдено е, че опасността от отровени с етиленгликол артикули в Германия важи освен за бебешка храна, а и за други артикули, заяви кореспондетът на 24 часа в ефира на bTV.
Припомняме, че на 28 септември немската полиция заяви, че неидентифициран мъж е поставил отрова в бебешки храни в най-големите вериги за бебешки артикули в Германия. Мъжът упорства да получи 10 млн. евро, с цел да спре.
Към момента не е ясно дали изнудвачът има достъп до по-големи количества храни, само че се счита, че има най-малко един съизвършител, тъй като отровни бурканчета с бебешки пюрета са открити в няколко филиала на магазините.
Мъжът към момента не е хванат, само че управляващите са получили над 100 сигнала от жители, които имат информация. Сигналите се ревизират.
От полицията в Германия предизвестяват да се внимава при отварянето на бурканчетата – в случай че не се чуе характерното пукване на буркан, по-добре да не се употребява.
Същото важи и за опаковки на други храни – в случай че опаковката е с нарушена целокупност, има дупчици по нея или е раздрана, по-добре да не се яде, защото етиленгликолът може да се инжектира в друга храна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР