Словашкият вицепремиер и министър на околната среда Томаш Тараба заяви,

...
Словашкият вицепремиер и министър на околната среда Томаш Тараба заяви,
Коментари Харесай

Фицо е в съзнание без опасност за живота

Словашкият вицепремиер и министър на околната среда Томаш Тараба съобщи, че животът на премиера Роберт Фицо, който оцеля при опита за ликвидиране, към този момент не е в заплаха. „ Мисля, че в последна сметка ще оцелее, сега няма заплаха за живота му “, цитират думите му редица медии, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той направи това изказване след сполучливата интервенция, траяла 3 часа и 40 минути в болничното заведение в град Банска Бистрица, заяви телевизионният канал TA3, базирайки се на източници. Все отново министър председателят е подложен в изкуствена кома, в която ще остане 24 часа.

Първоначално се съобщаваше, че е изгубил доста кръв в коремната област, само че след това източници прецизираха, че най-важните артерии не са повредени и загубата на кръв не е толкоз сериозна, колкото се считало. ТАЗ добави, че положението на Фицо се нормализирало и той общувал с лекари. Според малкия екран този факт дава вяра, че тежко раненият Фицо ще се възвърне след покушението.

В лекуването на премиера вземат участие най-хубавите лекари в Словакия.

По-рано предходната вечер по публична информация е имало заплаха за живота на 59-годишния политик. Оттогава няма ново изказване или обяснение от държавното управление.
Фицо беше прострелян от 71-годишен мъж в словашкия миньорски град Хандлова.

Според очевидци мъжът е прострелял няколко пъти премиера след изнесено съвещание на кабинета, до момента в който той се ръкувал с пристигнали да го поздравят последователи.

Според държавното управление стрелбата е имала политически претекст. Медиите оповестиха, че брачната половинка на хипотетичния стрелец е била разпитана в полицията.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР