Единствената алтернатива да не се преминава към онлайн обучение е

...
Единствената алтернатива да не се преминава към онлайн обучение е
Коментари Харесай

Онлайн обучението е можело да се избегне само при въвеждането на зелен сертификат в училищата

Единствената опция да не се минава към онлайн образование е била да се вкара наложителен зелен документ за влизане в учебно заведение. Това изясни служебният учебен министър Николай Денков по " Нова телевизия ". Той обаче посочи, че това мъчно е можело да се реализира на този стадий.

По думите му концепцията за наложително имунизиране на чиновниците на държавната администрацията и учителите, която беше стартирана по-рано от здравния зам.-министър Димитър Петров, не може да се приложи от през днешния ден за на следващия ден. Според него просветителната система ще остане без учители, в случай че незабавно се изиска наложителен зелен документ.

" Ако се даде гратисен интервал, ще би трябвало първо да се изговори със синдикатите и шефовете на учебни заведения ", сподели още той като коментар на думите на Петров, че най-вероятно ще има сходен гратисен интервал за държавната администрация, който да е сред 2 и 4 седмици.

Министърът добави, че всеки ден стотици възпитаници се заразяват с ковид. По думите му по този начин се излагат на риск и доста от учителите. Той посочи, че още няколко общини в старозагорска област също минават на онлайн образование.

Денков уточни страни като Англия, Италия, Дания и Испания, където може да се каже, че е пристигнала свободата, защото огромна част от популацията към този момент е имунизирана и бизнесите работят умерено. Той посочи, че България е трябвало да избере дали да вкара цялостен локдаун, както в Латвия, дали да изолира част от популацията, както в Русия, или да вкара зелен документ, както в развитите страни.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР