Единна визия за развитие на образователния процес в област Враца

...
Единна визия за развитие на образователния процес в област Враца
Коментари Харесай

Традиция и новаторство залягат в стратегията за развитие на образованието в област Враца /снимки/

Единна визия за развиване на просветителния развой в област Враца беше разисквана на днешното първо съвещание на образувания със заповед на регионалния шеф Стефан Красимиров екип за създаване на Стратегия за развиване на образованието в област Враца - 2022-2026 година Експерти от общините, РУО – Враца, Областна администрация – Враца, РЗИ – Враца, РДСП – Враца, работодателски организации и Неправителствени организации със взаимни старания ще проучват проблеми и ще възнамеряват решения за сполучливата реализация на възпитаници и студенти.
„ Инвестициите в образованието са вложения в бъдещето. Тази секторна политика има най-голямо отношение към бъдещия разцвет на България “, съобщи при откриването на срещата Стефан Красимиров. Той акцентира, че ще бъде поръчител за създаването и осъществяването на стратегическия документ на регионално равнище.
С китайската сентенция „ Попътен вятър има единствено за този, който знае къде отива “, стартира презентацията Лорета Колева, шеф на РУО – Враца и ръководител на новосформирания екип. Колева подчертава върху нуждата от основаване на подобен значим стратегически документ, представляващ инструмент за дейно ръководство на образованието. Тя акцентира, че тактиката ще даде посока и модел за възстановяване качеството на образованието, дълготраен взор, изясненост, предвидимост и координация в просветителната сфера на територията на региона.
Началникът на РУО – Враца показа, че към сегашния миг се работи интензивно за осъществяване на националните политики на районно и регионално равнище, само че в област Враца има 10 общини, които са разнообразни по мащаб и с разнообразни проблеми, оказващи въздействие върху действието и на просветителните институции. В доста от общините се създават и ползват извънредно сполучливи просветителни политики, само че нито една няма целеустремено създадена тактика за образованието.
Лорета Колева показа конструкция на стратегическия документ, предложение за основаване на оперативно звено, декларация за правилно професионално съдействие и показателен план-график за идната работа.
След извършена полемика направените оферти бяха утвърдени единомислещо от присъстващите членове на екипа.
Намеренията са до края на месец ноември 2022 година стратегическият документ да бъде създаден, разискван с необятен кръг заинтригувани страни и одобрен от Областния съвет за развиване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР