Единайсет километра от оградата, която се поставя по сухопътната граница

...
Единайсет километра от оградата, която се поставя по сухопътната граница
Коментари Харесай

Порожанов: 11 км от оградата с Румъния срещу африканската чума вече са изградени

Единайсет километра от оградата, която се слага по сухопътната граница с Румъния, с цел да се попречва придвижването на диви прасета и разпространяването на африканска чума, към този момент са подготвени. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов пред публицисти в Шабла, представен от Българска телеграфна агенция.

Порожанов взе участие в оперативно съвещание, на което ръководители на ветеринарни и горски служби от Североизточна България са докладвали за подхванатите ограничения за ограничение на риска от болестта.

На още осем километра коловете за оградата са забити, а на други шестнайсет километра са разнесени, означи Порожанов. Оградата по цялото продължение на границата доближава 133 километра.

По думите на министъра близо 500 чиновници на държавните горски стопанства са ангажирани в работата по оградата и в контрола на границата, като патрули наблюдават и през нощта за придвижване на диви прасета. Той разяснява, че до момента патрулите не са забелязали придвижване на диви свине, чиито нападения се чака да стартират след прибирането на реколтата. Цялата ограда ще бъде подсилена със спираловидна режеща тел, което ще оскъпи оборудването, а финансовият запас ще бъде за сметка на държавните горски стопанства, добави министърът.

Участъкът от защитната ограда от ГКПП-Дуранкулак до морската зона е приключен. Цялото 40-километрово оборудване сред граничните пунктове Дуранкулак и Кардам в Добричка област ще бъде сложено до края на идващата седмица, заяви шефът на Североизточното държавно дружество Веселин Нинов.

Горските чиновници осведомиха на конференцията, че в околните дни по граничното трасе през всеки 50 метра стартира и разпръскването на репеленти - отблъскващи дивите прасета субстанции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР