Единадесети ден продължават протестните действия на заетите в комплекс Марица-изток.

...
Единадесети ден продължават протестните действия на заетите в комплекс Марица-изток.
Коментари Харесай

Блокадите на миньори и енергетици остават, стартира подписка за ефективна стачка в Марица-изток

Единадесети ден не престават протестните дейности на заетите в комплекс " Марица-изток ". Остават и блокадите на Автомагистрала " Тракия " край Стара Загора, Прохода Република и Подбалканския път край Гурково, по пътя Раднево - Нова Загора. Затворен за придвижване в региона на Автомагистрала " Тракия " е и пътят Стара Загора - Димитровград. 

 

От през вчерашния ден протестиращите се готвят и за ефикасни протестни дейности. Това решение беше взето на неподготвено заседание на Автомагистрала " Тракия " край Стара Загора. Основното искане на протестиращите е териториалните проекти за обективен преход да бъдат изтеглени и модифицирани. За 12 октомври е разгласен общонационален митинг. 

 

Протестиращите са безапелационни, че остават по блокадите, до момента в който не бъдат изтеглени териториалните проекти за обективен преход от европейските институции и са подготвени за стачните дейности:

 

" Тук сме, не мърдаме. Няма отхвърляме. Стоим и чакаме решение. Дали ще стартираме ефикасни протестни дейности, не е несъмнено, ще се реши. Няма да се откажем. Въпросът е, че би трябвало и други хора да се вдигнат, като да вземем за пример цяла България. Май нещо заспивамe " ;

 

" Трябва да осъзнаят, че това не визира единствено нас, миньорите, само че и всички хора. Не става въпрос единствено за нашите работни места, а за енергетиката на цяла България и за националната ни сигурност. Когато стартират да заплащат по 3-4 пъти по-скъпи сметки за ток, тогава ще се осъзнаят, само че към този момент ще е късно ".

 

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР