Един вечно млад състав стана на 60 години! В първия

...
Един вечно млад състав стана на 60 години! В първия
Коментари Харесай

60 години Детски хор на БНР - slava.bg

Един постоянно млад състав стана на 60 години! В първия пролетен ден преди шест десетилетия определените от маестро Христо Недялков артисти за Детския хор на Българското национално радио се събират за първата си подготовка. Тогава още никой не знае какво славно бъдеще чака „ славеите “, които пеят и популяризират страната ни и решително изхвърчат към международните подиуми.

Днес Детският хор на Българското национално радио е лауреат, притежател на безспорни, специфични, първи награди, златни медали и дипломи за най-високи художествени достижения от национални и интернационалните хорови състезания и фестивали, повторен притежател на званието “Посланик на европейската култура”.

Детският радиохор ще отпразнува своя празник на 30 юни 2021 година в първа зала на НДК от 19.00 ч. под диригентството на Венеция Караманова, клавирен акомпанимент Светлана Ананиевска. В музикалния празник ще вземат участие виртуозите от Камерен отбор „ Софийски солисти “ с диригент маестро Пламен Джуров и забележителното сопрано Ина Кънчева. Юбилейният концерт на Детския хор на БНР е под патронажа на президента на Република България Румен Радев.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР