Един възрастен човек трябва да консумира 400 микрограма фолиева киселина

...
Един възрастен човек трябва да консумира 400 микрограма фолиева киселина
Коментари Харесай

7 признака, че тялото ви се нуждае от повече фолиева киселина

Един възрастен човек би трябвало да употребява 400 микрограма фолиева киселина дневно. Това вещество, наречено фолат или витамин B9, е от решаващо значение за здравето ни, защото оказва помощ на тялото ни да създава и " поправя " ДНК и да създава червени кръвни кафези. Ако тялото ви няма фолат, може да страдате от някои признаци и даже да развиете анемия - положение, при което вашите вътрешни органи не получават задоволително О2, с цел да работят вярно.

Ето най-честите признаци на липса на фолиева киселина:

1. Когнитивни проблеми

Фолиевата киселина е извънредно значима за централната нервна система. Ако тялото ви няма подобен витамин, може да се борите с меланхолия, да имате проблеми със съсредоточаването, да забравяте елементарно и да бъдете раздразнителни. Ако не се вземат ограничения, може да се усили риска от развиване на съществени разстройства като деменция или болест на Алцхаймер.

2. Болки в тялото

При тежки случаи на анемия, породена от недостиг на фолиева киселина, вашият мозък получава по-малко О2, в сравнение с би трябвало. В отговор мозъчните артерии стартират да се подуват и получавате главоболие. Вашият мозък обаче не е единственият орган, който няма О2, тъй че можете да почувствате болежка и в други елементи на тялото.

3. Бледа кожа

Хемоглобинът, протеин, съдържащ се в алените кръвни кафези, е виновен за превозването на О2 от белите дробове до всичките ви телесни тъкани. Когато тялото ви няма фолат, нямате задоволително червени кръвни кафези (и хемоглобин), с цел да осигурите на Вашите вътрешни органи нужното количество О2. Това може да докара до възприятие на мускулна уязвимост, отмалялост, вдървеност в ръцете и краката и бледа кожа.

4. Недостиг на въздух

Ако забележите, че се задъхвате, когато вършиме неща, с които нормално се справяте без никакви проблеми, това значи, че равнището на О2 е ниско, тъй като тялото ви няма червени кръвни кафези. Заедно с този признак, може да получите и нараснал сърдечен темп и възприятие на замаяност, или даже припадъци.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР