Един от основните недостатъци на Android операционната система е сигурността.

...
Един от основните недостатъци на Android операционната система е сигурността.
Коментари Харесай

Скрита във всички Android-смартфони настройка позволява откриването и премахването на всички вируси

Един от главните дефекти на Android операционната система е сигурността. Колкото и интензивно от година на година да се пробва Гугъл да оправи нещата, нейната операционна система към момента е доста по-уязвима от Windows, iOS, macOS или Linux. В множеството случаи, пробивът става по виновност на притежателя на смарт телефона или таблета, само че от време на време злонамереният програмен продукт може да проникне в устройството посредством някаква накърнимост, която не е затворена в точния момент от производителя на електронното устройство.

Именно за това, наскоро Гугъл добави във всички Android-смартфони скрита конфигурация, която Ви разрешава да откриете и премахнете всички вируси от джаджата си. Тя е разполагаем за всички телефони и таблети, работещи въз основата на операционната система Android 4.4 KitKat и по-новите. За да сканирате телефона за съществуването на злоумишлен програмен продукт, би трябвало да стартирате приложението Play Market, след което да щракнете върху бутона меню в горния ляв ъгъл.

От появилото се меню изберете раздела „Моите приложения и игри“, след което ще се отвори раздел, в който би трябвало да натиснете на „Заплахи не са открити“. Той се намира в раздел „Новини“, който се отваря автоматизирано. Ако всичко е направено предписание, тогава на екрана на Android-смартфона ще се покаже менюто с настройките на функционалността „Play Security“, която е вградена във фирмения магазин за приложения, а като разследване – във всички смарт телефони.

За да сканирате целия смарт телефон, би трябвало да щракнете върху иконата „Актуализиране“, а по-късно да изчакате осъществяване на инспекцията, която може да отнеме до 5 минути. Препоръчваме да активирате превключвателя против функционалността „Проверка на закани за сигурността“. Тя в автоматизиран режим на всеки няколко дни ще ревизира смарт телефона за съществуването на злотворен програмен продукт. Ако подобен бъде открит, то на екрана незабавно ще се появи известие с информация за това.

Ако отбраната открие злоумишлен програмен продукт на смарт телефона, таблета или друго устройство, работещо под Android, то по-късно ще Ви бъдат препоръчани дейности за унищожаване на опасността. Най-ефективните от тях – изцяло унищожаване на инфектираното приложение, което е най-лесният метод за премахване на вируса от мобилното устройство. Не може да не забележите, че базата данни на този антивирусен програмен продукт непрестанно се обновява, тъй че антивируса на Гугъл може да открива даже и най-новите закани.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР