Един от обвиняемите по т.нар. афера с трюфели Венцислав Думанов

...
Един от обвиняемите по т.нар. афера с трюфели Венцислав Думанов
Коментари Харесай

Обвиняем по аферата с трюфели обяви гладна стачка в затвора в Пазарджик

Един от обвинените по така наречен спекулация с трюфели Венцислав Думанов от септемврийското село Ковачево е оповестил гладна стачка в пандиза в Пазарджик.

Това оповести щерка му Анелия Думанова. Тя е била на рандеву при него в петък и той бил изнемощял. От през вчерашния ден отказвал да си пие медикаментите и да се храни. По нейни думи татко й, който е в тюрмата от 5 декември предходната година, имал няколко хронични болести. Думанов упорствал да бъде изпратен за лекуване в обикновено здравно заведение, защото с оплаквал от болки в стомаха и червата и стойностите на кръвната му захар варирали-от високи до ниски. Според разпореждане на зам.-окръжния прокурор в Пазарджик Живко Пенев на 5 юни т.г. в деловодството на прокуратурата е постъпило писмо от началника на пандиза в Пазарджик и молба на арестувания, в която той желал да бъде изместен за прегледи и лекуване в профилираната болница за интензивно лекуване на лишени от независимост в София.

Директорът на медицинския център към пазарджишкия затвор твърди, че здравословното положение на Венцислав Думанов не е влошено, няма данни за анемия, нито за диабетно стъпало, което е доказано от хирург и ендокринолог. Зам.-окръжният прокурор оставя без почитание молбата на арестанта, откакто деликатно е решил материалите по досъдебното произвеждане и осъществените прегледи от лекари-специалисти от локална болница. Адвокатите на арестувания обаче упорстват той да бъде подложен на проучване от хирург по лицево-челюстна хирургия, защото имал туморно образувание в челюстта, както и диабет с следващи други болести. След инспекция в съответното здравно заведение обаче магистратите заключават, че след лекуван цирей на долната челюст, Думанов е бил изписан и не е ходил за други прегледи, тъй че е несъстоятелно да се има вяра на неговите изказвания.

По досъдебното произвеждане за търговия с трюфели, формирано през предходната година в пазарджишкия Окръжен съд, обвинени са 5 лица, единият от които е Венцислав Думанов. Разбитата незаконна група бе ощетила държавния бюджет от фиктивна търговия с трюфели. Чрез „ изчезнали търговци “ /без материална, кадрова и финансова обезпеченост/ и буферно сдружение, групата е въртяла измамлив документооборот за диворастящи гъби и трюфели и е получавала нерегламентирани средства от сдружения „ брокери “, като по този метод са били препирани парите. От събраните доказателства тогава се разбра, че нерегламентираният бизнес е развиван през интервала от януари 2020 година до 5.12.2022 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР