Един от най-странните си мачове изигра Григор Димитров в първия

...
Един от най-странните си мачове изигра Григор Димитров в първия
Коментари Харесай

Гришо със странен мач: Падна от контузен съперник на турнира в Акапулко

Един от най-странните си мачове изигра Григор Димитров в първия кръг на тенис шампионата в Акапулко. За жал той не съумя да се оправи със Стефан Козлов и напусна конкуренцията след 6:7 (8), 7:5, 3:6 и над 3 часа и 20 минути игра.

По стратегия българинът трябваше да играе с Максим Креси, който обаче се отхвърли в последния миг и на негово място влезе 130-ият в света и чужд за Димитров досега американец с съветски корени.

Мачът стартира с пробив за Козлов, само че Димитров бързо върна равенството и докара нещата до тайбрек в първия сет. Заключителната част обаче загуби с 8:10.

Във втория сет съперникът на българина играеше ужасно, а Григор допускаше прекомерно доста неточности. Козлов даже сервира за мача, само че падна на земята. Американецът получи тежко разбиране, наложи се влизане на физиотерапевт, като и Димитров се тормози и отиде да ревизира какво е здравословното му положение. Въпреки очевидните болки Козлов не се отхвърли. Резултатът обаче към този момент беше подравнен.

Краткото прекъсване на играта очевидно не оказа помощ на българина, а в третия сет американецът сподели темперамент, осъществя пробив за 4:2 и завоюва мача.

В идващия кръг Козлов ще играе с спечелилия от мача Рафаел Надал - Денис Кудла.

Загубата за Гришо пък значи още изгубени места в ранглистата. Следващият шампионат, на който е декларирал присъединяване българинът е Индиън Уелс, който стартира на 7 март.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР