Един от най-сигурните начини да се заразите с коледен дух

...
Един от най-сигурните начини да се заразите с коледен дух
Коментари Харесай

Най-дразнещата коледна песен на всички времена

Един от най-сигурните способи да се болестите с коледен дух е да слушате коледни песни. Всеки може да запее класики като Jingle bell rock, Santa Claus is coming to town, Baby it's cold outside и така нататък Но дали измежду тези празнични песни има такива, които вместо да ни зарадват, ни нервират и ни карат да съжаляваме, че сме си пуснали радиото?

Отговорът е "да ". Сред най-мразените коледни песни е тази на Марая Кери - All I want for Christmas is you, само че първото място за най-дразнеща коледна ария на всичко времена е на NewSong - The Christmas Shoes. Тя сграбчва първото място в класациите на Metro, Gawker, Phillymag, Platypuscomix и други Песента е от саундтрак към филм, който носи същото заглавие и споделя историята му.

На пръв взор мелодията не е нищо изключително, само че явно текстът е това, което най-вече нервира слушателите.

Всъщност, текстът не може да се назова неправилен. Разказва се за това по какъв начин артистът се реди на опашка в магазин, с цел да купи дарове на фамилията си. Пред него има малко момче, което желае да подари обувки на умиращата си майка, с цел да бъде красива, когато се срещне с Исус Христос, само че няма пари и моли изпълнителя да му помогне. Ако не сте се депресирали от историята дотук, не се тормозете - припевът, в който се приказва за умиращата майка, се повтаря 3 пъти.

Песента най-вероятно би била чудесна и би имала доста почитатели, само че като коледна ария несъмнено се разминава с концепцията да болести слушателите си с празничен дух и положително въодушевление. Бавният темп и тъжните думи могат да навеят по-скоро депресивни мисли и горест, в сравнение с да ви заразят с възприятие за уют, наслада и признателност към живота.

Друг затормозяващ детайл на тази "коледна " ария е клипът. Той онагледява тъжната история и съумява още повече да ни отдалечи от визията за "тиха нощ, свята нощ ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР