Един от най-популярните и харесвани български певци Любо Киров е

...
Един от най-популярните и харесвани български певци Любо Киров е
Коментари Харесай

Господ спасявал Любо Киров няколко пъти

Един от най-популярните и харесвани български артисти Любо Киров е лежал в карцера, когато бил боец. Това се случило, тъй като още като юноша бъдещият актьор бил бунтовник и не се подчинявал елементарно на заповеди.

Бащата на Любо бил офицер от Българската войска и за фамилията било въпрос на чест синът им също да служи в редиците на военните, бранители на родината. Плевенчанинът влиза в казармата тъкмо при рухването на комунизма, когато за известно време към момента господстват старите социалистически порядки в армията и всеки, неподчинил се даже на малоумна заповед, отива в карцера. В случая по този начин станало и с Любо Киров.

Самият артист е надалеч от мисълта, че който не е минал през казармата не е мъж. Изпълнителят на " Имам единствено теб " признава, че този вид мачовщина не му е драговолно. И има други способи да покажеш, че си мъжага, без да си минал през казармата.

Родителите му обаче не гледали с положително око на желанието му да стане музикант и считали, че би трябвало да има по-сериозна специалност. Любо стартира да се учи да свири на пиано още преди да тръгне в първи клас, като то едвам се побира в дребната стая, в която живее със фамилията си.

Впоследствие обаче излиза наяве, че артистът няма афинитет към пианото и свири с отвращение. Иска барабани, тъй като е уверен, че в миналото ще се изявява на този инструмент. В музикалното учебно заведение обаче одобряват единствено четирима с барабани, и то все с връзки, поради което Любо отива да учи изобразяване в художествената гимназия в Троян, където живее на общежитие. После го одобряват да следва в Художествената академия в София, само че любовта към музиката надвива.

Певецът постоянно е бил признателен на Бог, че на няколко пъти го е спасявал от гибелта. Някои от случките, при които се е озовал на ръба на живота, са толкоз невероятни, че неизбежно укрепват смирението и вярата му. В музикалните среди се знае, че Любо, който е учил две години " Теология ", е откровен, когато споделя разбиранията си за живота и Бога. Певецът и живее съгласно тях. Винаги се е стремял да прави положителни каузи.

" Често съм бил спасяван, когато съм бил на ръба на гибелта - дали в болница с вътрешни проблеми, дали в произшествия с коли на няколко пъти, или всички тези неща, които се случват на хората и на сцената, когато съм имал катастрофи с чупения на крайници и ръце... Всичко е можело да приключи по-зле и като съм си правил разбор по-късно, съм си давал сметка, че в случай че не съм паднал по този начин, е можело да си счупя главата и си споделям, че това е било за мое положително ", изповядва се Любо.

Едно от най-тежките му тествания е от преди няколко години. Тогава артистът, който приключва учебното заведение по керамика в Троян, а след това и " Керамика и стъкло " в Художествената академия, се озовал по неотложност в ИСУЛ. Апандиситът му се спукал, а Любо не схванал.

" Получих перитонит, при който се възпаляват всички вътрешни органи ", споделял е артистът. Той претърпял тежка интервенция, след което в реанимацията се молел на Господ да му даде мощ, с цел да се оправи. В този миг имал необичайно прекарване. В дрямка приказвал с някакъв човек, само че след това, като питал сестрата за него, схванал, че няма подобен в реанимацията.

Любимецът на публиката е претърпял и две тежки произшествия. При една от тях пътувал с майка си с дребна спортна кола към вилата им. Излезли на един завой, само че някак Любо не съумял да го вземе, набил спирачки и колата се обърнала. Безкрайни му се сторили секундите, в които с майка му летели с главите надолу. Тогава Любо си помислил, че следва най-лошото, само че за благополучие се случило знамение. Певецът и майка му били избавени, напомня " Уикенд ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР