Един от най-обичаните български актьори, режисьори, драматурзи и хореографи Камен

...
Един от най-обичаните български актьори, режисьори, драматурзи и хореографи Камен
Коментари Харесай

Камен Донев бе удостоен с плакет на областния управител на Русе

Един от най-обичаните български артисти, режисьори, драматурзи и хореографи Камен Донев, който е родом от Русе, бе почетен с плакет на регионалния шеф Анатоли Станев.

Донев получи най-високото отличие в областта на културата, което може да бъде присъдено от управлението на Областната администрация, късно нощес след края на траялия близо 3 часа театър „ Лекция №3 Възгледите на един преподавател за силата на словото “ в зала „ Арена Русе “. Наградата бе връчена на Камен Донев за изключителния му принос към родната просвета и изкуство, както и за ролята му на актуален будител в българското общество. „ Връчвайки това отличие, желая да Ви благодаря за уроците, които сполучливо преподавате на всички нас. Те ни карат да бъдем по-добри и по-целеустремени в делата си, отдадени на хората към нас “, съобщи Станев. „ Вие сте образец за подстрекател и доста младежи на изкуството разчитат на Вас! Продължавайте да им давате вяра, изключително в моменти, когато за жалост моралните полезности и културата не постоянно заемат своето почтено място в всекидневието ни “, добави още регионалният шеф.   

От своя страна Донев благодари за топлото посрещане в Русе и прикани хората да мислят повече за България.

Припомняме, че Камен Донев има зад тила стотици театрални и кино превъплащения, създател е и на редица спектакли. За активността си е получавал десетки награди. Сред тях е и медал „ Св. св. Кирил и Методий ” (първа степен). Няколко пъти е получавал премията „ Максим “ и „ Икар “, а също е притежател и на „ Аскеер “ и „ Златно перо “ на радио „ Класик ФМ ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР