Един от най-големите родопски фестивали „Беглика” е готов да посрещне

...
Един от най-големите родопски фестивали „Беглика” е готов да посрещне
Коментари Харесай

Дигитални седянки, дружно музициране и обществени каузи на "Беглика Фест 2019"

Един от най-големите родопски фестивали „ Беглика” е подготвен да посрещне ценителите на различната просвета сред 14-18 август в сърцето на Баташка планина.

Програмата предлага богата палитра от интензивности за дребни и огромни, измежду които живи просветителни игри, пленери за детски рисунки и маски на животни, йога и паневритмия, планински преходи, какаова гала, звуколечение, куполно строителство, символика на българската носия и числата, театрални спектакли, лекции по здравословно хранене и обществено предприемачество и доста други.

Музикалната сцена ще бъде по-тиха от нормално, тъй като ще се озвучава с „ етерни” тонколони, а на нея ще се качат музикантите от Мерак Стандарт, Zeyra, Vataff Project, Dharba и няколко съобщностни плана, които ще се родят на място.

Снимка: Фейсбук

Кои дела ще бъдат подкрепени?

Каузите, които ще бъдат показани в границите на фестивала и ще търсят дълготрайна поддръжка под формата на труд, познания и средства, включват:

Ятото - фамилен резидентен център в с. Горна Бела речка за учене и умерено другарство на цялото семейство.

Планина, обичам те! – идея, която сприятелява младежите сред 9-14 години с планината и ги учи по какъв начин да се учат от нея, да я обичат и закрилят.

Снимка: Фейсбук

Хранкооп – кооперативно начинание за чиста храна, което сплотява стотици дребни аграрни производители.

Резиденция „ Баба” - самодейност, която свързва младежи от градовете с възрастни в обезлюдяващи се села.

Хородея>ДАР - уеб платформа за съдействие, основано на персонален принос под формата на цифрови дейни за замяна на богатства (ДАР).

Живи игри – настолни игри, които развиват добродетели в децата като взаимопомощ, доверие и емпатия, като в това време ги обогатяват със познания от разнообразни сфери.

Снимка: Фейсбук

Какво е значимо да си носите?

Въпреки че фестивалът се организира в разгара на лятото, уредниците припомнят, че от време на време температурите в Родопите падат под нулата. Ето за какво не забравяйте да вземете зимни облекла, както и дъждобран, първенец, планински обувки, шапка и слънцезащитен крем.

До 28 юли 5-дневните билети са с 20% понижение и са на цена от 80 лева След това ще са на цена от 100 лева Има опция за пазаруването на единични или фамилни билети, които са на разнообразни цени според от дните.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР