Един от лидерите на днес празнува своя 38-ми рожден ден.

...
Един от лидерите на днес празнува своя 38-ми рожден ден.
Коментари Харесай

Рангелов: Славия няма как да изпадне

Един от водачите на през днешния ден чества своя 38-ми рожден ден. Нападателят, който се завърна в родния си клуб това лято, би трябвало да се трансформира в един от хората, които да извадят " белите " от рисковата зона. Самият Рангелов показа за " Дарик радио ", че няма късмет Славия да изпадне тази година. Освен това той приказва преди столичното дерби с, както и за младите гении от школата на отбора.

- Честит рожден ден! Ставаш на 38, само че на какъв брой се чувстваш в действителност?
- Здравейте, благодаря. Аз се усещам много млад. Все още чувствам, че имам мощ и по тази причина не се отхвърлям от футбола. Това е просто цифра. Ако човек се поддържа, храни се вярно и дава максимума от себе си на всяка една подготовка, това не пречи.

- Докога мислиш да играеш футбол?
- Докато се усещам добре. Това решение се взима доста мъчно, доста тежко, изключително от професионален състезател, който го е правил над 20 години, да кажеш " край ". Виждам, че се усещам добре и че мога да оказа помощ на тези момчета. Показвам им, че всеки един ден би трябвало да се борят, да си оказват помощ един на различен, да се трудят крепко, с цел да могат да реализират това, което желаят. Това ми е задача сега.

- Прибра се в Славия. Винаги си казвал, че може би тук ще завършиш кариерата си. Прибирайки се обаче мислеше ли си, че Славия ще се озове на предпоследно място.
- Не, несъмнено не смятах, че по този начин ще се получи. Последните сезони Славия имаше много мощни изяви. Тимът игра сносно и точно това беше едно от нещата, които ме накараха да се прибера тук. Но аз от дете смятах, че където и да вървя, каквото и да върша, аз желая да завърша там, откъдето започнах. Да бъда с близки хора. Въпреки че жена ми и децата са в Германия около в пандемията. Но се веселя, че получавам схващане от нейна страна и по този начин с наслада мога да направя тези последни няколко години. Не споделям една, тъй като ми се играе още.

- От теб, и се чака да дръпнете младите и Славия от тази обстановка. Оптимист ли си, тъй като колкото и да знаем, че в никакъв случай не е изпадала, почитателите стартират да потреперват малко?
- Според мен почитателите няма от какво да се тормозят. Има задоволително мачове. Работим добре. Разбира се, на нашите рамене ще падне тази тежест. Да не се стоварва върху младите футболисти, тъй като те още не са готови да се преборят с това нещо. Трябва да им покажем, че няма нищо ужасно. Според мен ще вземем няколко мача и няма да се стигне до изпадане.

- Имате тежка стратегия. Мислиш, че още в първия мач против ЦСКА може да объркате нечии сметки?
- В последна сметка никой не може да си прави сметки без другия. Имаме задоволително качества и гений да изненадаме всеки противник. Въпросът е да минимизираме някои обикновени неточности, които допуснахме в контролите. Все отново пристигнаха някои нови момчета, на които ще им би трябвало време да свикнат с ситуацията. Тази акомодация не се случва толкоз бързо, само че съм оптимист.

- Десетима футболисти си потеглиха от Славия...
- Да, тъкмо по този начин. Това е един от проблемите. Новите играчи, които идват, не могат толкоз бързо да се приспособяват. Както всички знаят, акомодацията на играчите е сред 4 и 6 месеца. Ние нямаме толкоз време. Надявам се тези играчи по-бързо да демонстрират максимума от себе си, с цел да може да реализираме нужните резултати. Малко по малко да осъществим тази цел - оставане. Но даже това е смешно да го разясняваме. Славия няма по какъв начин да изпадне.

- Защо се случи такава амплитуда в представянето от предишния до настоящия шампионат и може ли фактът, че загубихте всички контроли в Турция, да подведе другите отбори?
- Какво значи да подведе? Всички играчи са експерти и не могат да подценят никого. Да, случва се, само че рядко. Според мен много от тимовете са на едно равнище. Вече е и въпрос на състезателен късмет в съответния ден на мача, с цел да се види кой тим ще победи. Според мен това е много решаващо от мача с ЦСКА, до момента в който се разделим на две половини какъв брой точки ще спечелим. Според мен ние имаме огромен късмет да вземем повече точки. През първия полусезон много мачове не ги спечелихме поради дребни дефекти в играта ни. Това ни лиши точки и нямаше в този момент да си приказваме за това. Нямаше да сме на 13-о място, а да сме много по-напред в класирането.

- Когато си пристигна от Германия, какво очакваше да завариш? Мислеше ли по-оптимистично, че равнището в България може да е по-високо?
- Искаше ми се да е по-високо равнището от това, което оставих. Следях българското състезание - Славия гледах, също поради Живко Миланов. Следях шампионата и виждах, че нещата не вървят на добре. Но игрите на Славия много ме изненадваха напоследък. Но е такова, каквото е. Даваме максимума от себе си и времето ще покаже.

- Виждаш ли тук в школата на Славия новите Димитър Рангелов, Благой Георгиев и Чавдар Янков?
- Има много надарени момчета. Надявам се да намерят правилния път за себе си. Има гении, които, за жалост, доста бързо залязват. Не се работи вярно. Талантливите са малко по-мързеливи. Аз да вземем за пример в никакъв случай не съм бил надарен, само че работих доста и това ми донесе триумф. Разбира се, имаше и късмет да нямам съществени травми. Но аз имах ясна цел в главата си и си я преследвах. Получиха се нещата, малко или доста. Надявам се с диалози с множеството надарени момчета от школата да им оказа помощ и да им подскажа метода, по който могат да стигнат надалеч във футбола. Нашата работа е доста забавна. Тя е и занимание и за това занимание ни се заплаща. А това прави цялото нещо като цялост неповторимо. Дано повече момчета излязат от школата и отидат в чужбина. Като виждам и положението на националния тим е плачевно. Трябва наши играчи да играят в топ шампионатите. В школата на Славия има такива момчета с подобен капацитет. Но всичко зависи от тях.

- Как ще празнуваш рождения ден по новите правила?
- Онлайн чествах към този момент с дамата и децата. Сега ще се събера с родители, родственици, фамилно ще е.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР