Един е осъден, а трима са оправдани за обир на

...
Един е осъден, а трима са оправдани за обир на
Коментари Харесай

Един осъден и трима оправдани за обир на 175 хил. лв. от банка


Един е наказан, а трима са оправдани за грабеж на 175 хиляди лева от банков офис в София. Присъдата е на Софийски градски съд и предстои на обжалване или митинг.

К. М. е приет за отговорен и получи 3 година условно с 5-годишен изпитателен период. Обвинените като негови съучастници и помагачи Г. Г., М. Ц. и Х. Г. са оправдани.

Крупният грабеж бе осъществен на 5 октомври 2019 година, към 15,35 ч от банков клон в магазин от огромна комерсиална верига в София. Касиерката излязла в обедна отмора и заключила единствено офиса, само че не и сейфа с парите. Установила неналичието откакто се върнала назад в офиса. По-късно бе хванат единият от обирджиите, след това и останалите трима обвинени. На към 10 км от мястото на обира, в посока с. Мрамор, бе открит и опожарен " Опел Астра ", за който имаше подозрения, че с него са се придвижвали крадците.

К. М. и Г. Г. бяха упрекнати като съизвършители. Х. Г. получи обвиняване, че е набавил и дал на двамата фалшифициран ключ, осигуряващ достъп до банковия клон, а обвиняването против М. Ц. е, че пазел някой да не попречи на осъществяване на действието и трябвало да предизвести М. и Г. при съществуване на заплаха.

В хода на делото обаче е била потвърдена виновността единствено на К. М. за кражбата на парите в съучастничество с неустановено по делото лице. Не бе разкрито и кой е изготвил и дал подправения ключ. И четиримата са оправдани за палежа на откритата опожарена кола.

К. М. ще би трябвало да заплати в интерес на страната и по сметка на Столична дирекция на вътрешните работи направените на при досъдебното произвеждане разходи в размер на 6333 лева, както и в интерес на бюджета на правосъдната власт и по сметка на Софийски градски съд направените в правосъдното произвеждане разходи в размер на 2058 лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР